Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето коя е най-полезната салата за грипния сезон!

В разгара на грипния сезон организмът ни се нуждае от подкрепата на полезни вещества, тъй като имунитетът ни вече е сериозно отслабен. Диетолозите препоръчват една точно определена салата, която е истински шампион по съдържание на ценни микроелементи и витамини.

cekloАко имате здрав стомах, това блюдо може да присъства редовно на трапезата ви, съветват от medikforum.ru. Салатата се състои от три компонента: червено цвекло, чесън и орехи. В никакъв случай не подправяйте с майонеза, за да не поемате излишни калории. Лимонов сок и малко зехтин ще свършат отлично това, което бихте очаквали от майонезата.

Медиците също препоръчват салатата с цвекло, като подчертават наличието в нея на бетаин. Бетаинът има изключително значение за здравината на кръвоносните съдове и за мозъчното кръвообращение. Вторият ингредиент – чесънът, съдържа алицин. Това е веществото, което потиска вирусите. Гръцкият орех пък добавя полезна доза от антиоксиданти.

За ползата от цвеклото говорят и резултатите от ново изследване. От тях личи, че бетаинът е изключително важен за правилното функцониране на черния дроб. Бетаинът помага на организма да усвоява ефективно протеините, като по този начин облекчава натоварването на черния дроб. Благодарение на това свойство диетолозите наричат цвеклото „чернодробна прахосмукачка”. Включването му в менюто насърчава освобождаването на черния дроб от шлаки и излишни жлъчни сокове.

Освен това цвеклото е рекордьор по съдържание на цинк и желязо; те се съхраняват в грудките и когато цвеклото е сварено. И още един плюс – с помощта на червеното цвекло се ускорява изгарянето на мазнини и успешно се топят келограми.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *