Как да разпознаваме болести по ноктите

Здравите нокти говорят, че организмът не страда от някакви болести. Ако нещо със здравето ни не е наред – то често се изписва по ноктите и може да бъде разпознато.

nokКак?

Древните целители са били наясно с белезите на едно или друго отклонение и тези знания са били прилагани в практиката им, припомнят от webzdrav.ru . Съвременните лекари били силно изненадани, когато се оказало, че тези твърдения за всякакви чертички и петънца по ноктите не са шарлатания. Напротив – на практика това е един научно издържан метод за диагностика.

Здравите нокти трябва да са леко розови или с телесен цвят, гладки, с равна повърхност. Ако формата на ноктите е като връхче на барабанна пръчица – вероятно притежателят им има здравословни проблеми със сърцето. Неравният нокът с множество браздички свидетелства за постоянни вълнения и стрес. Ако браздичката е единична – това е признак за възпалителен процес.

Ако по ноктите са се появили вдлъбнатинки, ще развиете артрит. Не чакайте да видите дали това наистина ще се случи – просто идете на лекар и започнете профилактика.

Ноктите могат да станат чупливи и да се цепят и това трябва да ви сигнализира, че имате проблеми с кръвообращението и калцият в организма ви не е достатъчно.

Тъмните петънца по ноктите са знак, че нещо с черния ви дроб не е наред. Ако петънцата са бели, най-вероятно имате дефицит на микроелементи, възможно – цинк. Понякога, разбира се, нещата стоят по различен начин: ноктите ви имат някакви белези от лошо изработен маникюр…или от това, че постоянно ги гризете. При всички случаи – обръщайте им внимание. Не отнема много време, а може да научите навреме за сериозна болест!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *