Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да разпознаваме болести по ноктите

Здравите нокти говорят, че организмът не страда от някакви болести. Ако нещо със здравето ни не е наред – то често се изписва по ноктите и може да бъде разпознато.

nokКак?

Древните целители са били наясно с белезите на едно или друго отклонение и тези знания са били прилагани в практиката им, припомнят от webzdrav.ru . Съвременните лекари били силно изненадани, когато се оказало, че тези твърдения за всякакви чертички и петънца по ноктите не са шарлатания. Напротив – на практика това е един научно издържан метод за диагностика.

Здравите нокти трябва да са леко розови или с телесен цвят, гладки, с равна повърхност. Ако формата на ноктите е като връхче на барабанна пръчица – вероятно притежателят им има здравословни проблеми със сърцето. Неравният нокът с множество браздички свидетелства за постоянни вълнения и стрес. Ако браздичката е единична – това е признак за възпалителен процес.

Ако по ноктите са се появили вдлъбнатинки, ще развиете артрит. Не чакайте да видите дали това наистина ще се случи – просто идете на лекар и започнете профилактика.

Ноктите могат да станат чупливи и да се цепят и това трябва да ви сигнализира, че имате проблеми с кръвообращението и калцият в организма ви не е достатъчно.

Тъмните петънца по ноктите са знак, че нещо с черния ви дроб не е наред. Ако петънцата са бели, най-вероятно имате дефицит на микроелементи, възможно – цинк. Понякога, разбира се, нещата стоят по различен начин: ноктите ви имат някакви белези от лошо изработен маникюр…или от това, че постоянно ги гризете. При всички случаи – обръщайте им внимание. Не отнема много време, а може да научите навреме за сериозна болест!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *