Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на ревматични стави по народни рецепти

Ако диагнозата ви е ревматичен артрит със засягане на големите стави, няколко класически рецепти от webzdrav.ru могат да облекчат болките и сутрешната ви скованост.

revm* Фрикции с прясна гъба мухоморка. В практиката на руските народни лечители това е често прилаган способ. Засегнатата става се разтрива с шапчицата на отровната гъба. Процедурата е опасна, ако не си измиете добре ръцете. Намазаното място също трябва да се измие обилно с топла вода и сапун след няколко часа.

* Мазилка от брезови пъпки. Една чаша брезови пъпки се счукват и се смесват с половин килограм пречистена животинска мазнина. Сместа се поставя в глинен съд и се държи на тиха водна баня по три часа седем дни наред. След това обработената мазилка се прецежда, а мазнината се сипва в сух затоплен буркан. От мазилката се взема всяка вечер и обилно се мажат болезнените стави.

* Компрес с брезови листа. Листата имат целебна сила и могат да се използват от пролетта до листопада. Набраната маса се подрежда в пласт върху памучна тъкан и се увива болната става. Помага при болни стави, радикулит и невралгии. Ако болезнените точки са много и разпръснати по цялото тяло, може да се направи чаршаф с настилка от листа, в който да се увиете. Усеща се затопляне, започва потене и отделяне на сълзи и секрети от носа. След първите 1-2 процедури се усеща облекчение.

* Сок от ряпа. Половин чаша сок от ряпа се смесва с една чаша мед, половин чаша водка и една супена лъжица сол. Всички компоненти се разбъркват добре до получаването на хомогенна смес. Това е мазилката, която ще използвате през следващите няколко седмици – ако искате да се спасите от мъчителните болки!

* Капки от чесън и водка. Вземат се 40 изчистени скилидки от чесън и се накълцват. Заливат се със 100 грама водка и сместа се оставя на тъмно при стайна темпертура, като от време на време се разбърква. Престоява от 7 до 10 денонощия, след което се прецежда и сипва в чисто шишенце. От настойката се приемат по 10 капки 2-3 пъти на ден, около 30 минути преди ядене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *