Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Задължително обърнете внимание на тези сигнали на тялото

Китайската медицина ни алармира да обърнем внимание на тези сигнали. Не ги игнорирайте!

 

Лекарите, практику­ващи традиционната китайска медицина (ТКМ), подчертават, че при всяко леко не­разположение се блокира енергия и силите на организма излизат от равновесие. Според ТКМ свобод­ният поток на енергията чи е пред­поставка за добро здраве. Ако нещо й пречи, се появяват болестите. Затова целта на традиционната китайска медицина е да премахне причината за външните симптоми. Едва тогава енергията ще тече без­препятствено.

Често това се постига чрез ле­чение с билки и прости правила за хранене. Използва се много и акупресура. При по-сериозни случаи се прилага и акупунктура.

 

  • Възпалени или сърбящи очи

Причината може да е в нарушена обмяна на веществата , п в черния дроб. Той е свързан с очите чрез т.нар. чернодробен меридиан и влияе на състоянието им.

Съвет от ТКМ: ограничете кафето иди по-добре се откажете от него. Пийте чай от глухарче или бенедиктински трън – две до три чаши дневно.

 

Има излишък на чи енергия на стомаха.

Съвет от ТКМ: не всеки стомах понася прясно и кисело мляко или значително количество сурови плодове. Ограничете ги и леко задушавайте плодовете. Откажете се от кафето, по-добре пийте зелен чай.

 

  • Напукани ъгълчето на устните

Могат да са свързани със смущения в дейността на далака. Често обаче причина е нервният навик да овлаж­няваме устните с език.

Сьвет от ТКМ: маже­те устните с вазелин за предпазване и. овлажнява­не. Евентуално вземете от аптеката препарати с женшеи. Преди това се консултирайте с лекар по ТКМ.

 

  • Суха, изпръхнала кожа

Причината може да е в не­достатъчното оводняване на бъбреците и така да възник­ва „вътрешна сухота“.

Съвет от ТКМ: пийте много вода (най-малко 1,5 л на ден) със стайна темпе­ратура, чай за бъбречно-пикочната система, билкови и плодови чайове. Избягвай­те студена храна, пред­почитайте топли ястия, също и за закуска – напри­мер топла зърнена каша.

 

  • Сърбеж

Може да се дължи на много „горе­ща“ кръв заради задръствания в белия дроб или дебелото черво.

Съвет от ТКМ: избягвайте солени и лютиви храни. За да си помогне­те бързо, направете акупресура на точка „дебело черво 11″ (на ръката) – силно я притискайте девет пъти едно след друго. Леко свийте ръка в лакътя, от външна­та страна на лакътя се образува гънка, точката е във външния й край. При силен сърбеж помага акупунктура.

 

  • Липса на апетит

Причината може да е в смущения в дейността на далака, може би слаба чи енергия на далака.

Съвет от ТКМ: яжте дневно по 10 китайски фурми (от азиатските магазини) – заедно с храната или пък равномерно през деня. По­мага акупресура на „KS 6″ (т.нар. нейгуан точка) – намира се три пръста под гънката на дланта, в средата между сухожилията. Притискайте силно по 1 минута на всяка ръка, след 15 минути повторете.

 

  • Тежки крака

Може да се дължи на смущения в далака, понякога обаче са сигнал за начало на ревматизъм.

Съвет от ТКМ: масажирай­те няколко пъти дневно силно с палеца за 1-2 мину­ти точки „корем 36″ (виж при умората) или „далак- панкреас, която се нами­ра от задната страна на прасеца, четири пръста над изпъкналата точка на кокалчето на глезена. Пома­га и акупунктура.

 

Липсата при далака и бъбреците на чи енергия, много важна за жизнена­та енергия, може да е причината.

Съвет от ТКМ: вземете китайска напитка за нерви (има я в апте­ките по ТКМ). Яжте топла храна, много се разхождайте. Акупресура на точка „корем 36″ (на крака). На­мира се под коляното, леко встра­ни от костта. Масажирайте с кръговидно движение в посока навън, няколко пъти на ден.

 

Алтернативната медицина помага при мускулни болки и скованост

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *