Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сезонът на алергиите започна!

Сезонът на алергиите

Какво представляват алергиите?

Алергията възниква, когато имунната система приеме едно напълно безвредно веще­ство за опасно и в резултат на това започне да произвежда антитела, за да защити орга­низма от него. Взаимодействието на това вещество със съответните антитела на нивото на клетките води до отделянето на хистамин и други биологично активни вещества. Те предизвикват кихане, сърбеж и редица алергични прояви, които са най-изразени в мяс­тото на контакта с алергена – например вдишването на носещия се във въздуха полен през носа предизвиква кихане, а докосването на копривата – кожен обрив. Алергични­те заболявания трудно могат да се преодолеят напълно, но понякога с течение на време­то симптомите затихват. Често алергии се появяват и след средна възраст.

 

ВИДОВЕ АЛЕРГИЧНИ СЪСТОЯНИЯ

  • Алергичният ринит е познат под две форми – сезонен (сенна хрема) и целогодишен ринит. И двата вида имат едни и същи симптоми с тази разлика, че сенната хрема е причинена от носещите се във въздуха полени (цветен прашец) от дърветата, тре­вите и цветята, а алергичният ринит – от домашните алергени като акарите в до­машния прах, спорите на плесените, перата и люспите от мъртви кожни клетки на кучета, котки и птици.
  • Алергичната астма е потенциално животозастрашаващо заболяване, което пре­дизвиква нарушение на дишането при контакт с алерген. Най-често се причинява от полени, плесенови спори, акари в домашния прах, пърхотни частици от домаш­ни животни, пера и хлебарки (особено изпражненията им).
  • Алергичен контактен дерматит – възниква при контакт на кожата с определени алергени като растения, козметични продукти, гума, лепило, никел (в бижутата) и слюнка на домашно животно.
  • Хранителните алергии много рядко имат фатален изход. За щастие истинската хранителна алергия, която поставя живота ви в опасност, е много рядко срещана. Алергията към фъстъци е най-често срещаната хранителна алергия.
  • Лекарствени алергии, особено към пеницилина и други антибиотици, са най-чес­тата форма на алергична реакция.
  • Алергична реакция след ухапване от насекомо се проявява при един или двама души на всеки 1000. Алергиите към лекарства и към отровата на насекомите могат да доведат до опасна за живота реакция (анафилаксия).

 

 

В търсене на спасение от алергиите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *