ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Сезонът на алергиите започна!

Сезонът на алергиите

Какво представляват алергиите?

Алергията възниква, когато имунната система приеме едно напълно безвредно веще­ство за опасно и в резултат на това започне да произвежда антитела, за да защити орга­низма от него. Взаимодействието на това вещество със съответните антитела на нивото на клетките води до отделянето на хистамин и други биологично активни вещества. Те предизвикват кихане, сърбеж и редица алергични прояви, които са най-изразени в мяс­тото на контакта с алергена – например вдишването на носещия се във въздуха полен през носа предизвиква кихане, а докосването на копривата – кожен обрив. Алергични­те заболявания трудно могат да се преодолеят напълно, но понякога с течение на време­то симптомите затихват. Често алергии се появяват и след средна възраст.

 

ВИДОВЕ АЛЕРГИЧНИ СЪСТОЯНИЯ

  • Алергичният ринит е познат под две форми – сезонен (сенна хрема) и целогодишен ринит. И двата вида имат едни и същи симптоми с тази разлика, че сенната хрема е причинена от носещите се във въздуха полени (цветен прашец) от дърветата, тре­вите и цветята, а алергичният ринит – от домашните алергени като акарите в до­машния прах, спорите на плесените, перата и люспите от мъртви кожни клетки на кучета, котки и птици.
  • Алергичната астма е потенциално животозастрашаващо заболяване, което пре­дизвиква нарушение на дишането при контакт с алерген. Най-често се причинява от полени, плесенови спори, акари в домашния прах, пърхотни частици от домаш­ни животни, пера и хлебарки (особено изпражненията им).
  • Алергичен контактен дерматит – възниква при контакт на кожата с определени алергени като растения, козметични продукти, гума, лепило, никел (в бижутата) и слюнка на домашно животно.
  • Хранителните алергии много рядко имат фатален изход. За щастие истинската хранителна алергия, която поставя живота ви в опасност, е много рядко срещана. Алергията към фъстъци е най-често срещаната хранителна алергия.
  • Лекарствени алергии, особено към пеницилина и други антибиотици, са най-чес­тата форма на алергична реакция.
  • Алергична реакция след ухапване от насекомо се проявява при един или двама души на всеки 1000. Алергиите към лекарства и към отровата на насекомите могат да доведат до опасна за живота реакция (анафилаксия).

 

 

В търсене на спасение от алергиите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *