Горчива китайска тиква спасява от рак!

Сокът от плодовете на горчивата китайска тиква (Momordica charantia) се оказва мощно антираково средство и е в състояние да спре злокачествените изменения в клетките на задстомашната жлеза.

tikvaГорчивата тиква е едногодишно растение, с което от известно време се правят експерименти в университета на щата Колорадо, пише medportal.ru. Това е тропическо тревисто, чиито лиани са обсипани с тъмнозелени плодове, обяснява ръководителят на проекта професор Раджеш Агарвал. Лабораторните мишки, които са приемали сока, са редуцирали раковите изменения в клетките си със 60%.
Интересът към екзотичното растение вече е заявяван преди повече от две години, когато качествата му били изследвани от учени в университета Сейнт Луис. Хипотезата, върху която тогава са работили изследователите, се отнася до рака на гърдата: доказано е, че екстракт от горчивата тиква убива раковите клетки, без да вреди на здравите.
Екипът на Агарвал използвал натурален сок от горчива тиква – тя е разпространена като храна в азиатските страни. От дълбока древност Momordica charantia се използва в Китай и Индия като антидиабетично средство. Именно това подтикнало учените към хипотезата, че растението може да се окаже полезно при рак на задстомашната жлеза. Диабетът от втори тип много често е предвестник на това онкологично заболяване.
Чрез изследвания ин витро и върху живи организми науката доказва и механизма на въздействие. Горчивата тиква нарушава метаболизма на глюкозата в канцерогенните клетки, лишава ги от енергетични ресурси и блокира делението им.
Професор Агарвал счита, че досегашната работа дава надежда за разработване на ефективно лекарство срещу рак на базата на естествени продукти. Странични ефекти за организма няма.

В17 - ЗА ЖИВОТ БЕЗ РАК
В17 – ЗА ЖИВОТ БЕЗ РАК

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *