3 основни правила в битката с косопада

Ако искате да се справите с косопада, задължително е да спазвате тези основни правила!

Косопадът е проблем, който тормози представителите и на двата пола. Именно поради това за справянето с него са разработени какви ли не правила, рецепти съвети и прочие. Които и да изберете от тях обаче, трябва да спазвате тези 3 основни крачки, за да постигнете успех при справянето с косопада:
–    Задължително се предпазете от развитието на анемия, която се основава на дефицит на желязо, тъй като липсата на минерала в организма е предпоставка за задълбочаване на проблема, свързан със загубата на коса. При жените в детеродна възраст, които са с тежка менструация, често се наблюдава този проблем, тъй като те губят много желязо по време на цикъл;
–    Ако страдате от косопад, не горете косата си. Прекомерната употреба на маши, сешоари, преси и всевъзможни други уреди, които придават по-добра форма на косата, е в състояние да задълбочи проблема. Затова започнете ли да лекувате косопада, забравете за тях;
–    При боядисване бъдете изключително внимателни. Неправилното третиране с бои за коса и други продукти, произведени на основата на химикали, е предпоставка за още по-сериозно увреждане на косата – косъмът става още по-тънък и чуплив. Така и косата, която все още е на скалпа ви, ще се увреди.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *