Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Откриха древно китайско лекарство забавящо стареенето

Учени от Университета Харвард в САЩ съобщиха в началото на м. март т.г., че са доказали удивителното действие на екстракт от един вид хортензия, която расте в Тибет и Непал. Този екстракт бил прилаган от три хиляди години в китайската народна медицина за лечение на малария и продължаване на живота на владетелите. Екстрактът се нарича Чаншан. Учените открили в екстракта особено съединение – халофугин. То предизвиква в организма верига от биохимични реакции. Тяхното следствие е, че се намалява рязко производството на белтъци, които са ненужни на клетките, особено – белтъци, които отключват излишни възпалителни реакции. Така халофугинът намалява риска от различни автоимунни заболявания и поддържа тъканите здрави. Екстрактът от тази вечнозелена хортензия бил използван през вековете и като средство срещу маларията, защото спира развитието на маларийните плазмодии.

Из „Здр. в. за пенсионера“

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *