Подуването на краката е често срещан проблем при бременните жени

Тялото на всяка една бременна жена се променя и всяка бременна жена в един период от бременността си изпитва някакъв дискомфорт. Дискомфорта, болките и запека са само част от неудобствата по време на бременност.

Бременността много често води до умора. Това е така, защото тялото на бременната жена работи по-усилено за да расте вътре в нея един нов живот и  това отнема много енергия. Колкото по-голяма е възрастта на майката толкова по-силна е умората, която тя изпитва. Необходимо е всеки път, когато се почувствате уморени е да намерите начин да си починете поне за десетина минути. Търсете начини чрез почивка да се почувствате по-добре. Ако имате домакинска работа, която не търпи отлагане тогава може да помолите партньора да я свърши вместо вас. Едно проучване направено в Университета на Калифорния в Сан Франциско доказва, че колкото по-често си почива бременната жена толкова по-голяма е вероятността да избегне преждевременното цезарово сечение. Правилното хранене също ще ви помогне да запазите високите нива на енергия, които са ви необходими по време на бременност. Позитивното мислене също е от полза, когато се стремите да не се уморявате.

Болките в гърба са много чести по време на бременност. Има много неща, които може да направите за да се почувствате по-добре и да намалите това неудобство. На първо място е добре да се сдобиете с удобни обувки и да изхвърлите обувките с токчета, тъй като те са една от най-често срещаните причини за болки в гърба. Следващата стъпка е да седите в удобни столове и да имате добра опора на гърба, това също много помага за премахването на болката в гърба. Важно е да знаете, че не трябва да седите нито да стоите много дълго време по време на бременността си. Научете се да правите някои прости упражнения за да помогнете за укрепването на гърба си. По време на бременността, тялото ви произвежда хормон наречен релаксин, който помага за отпускане на тазобедрените стави, така че раждането да стане по-лесно. За съжаление  този хормон води и до разхлабване на ставите в другите части на тялото, което води до болки в гърба, болки в слабините и други видове дискомфорт. 

Подуването на краката е друг често срещан проблем при бременните жени. Лекото подуване особено в глезените е нормално и не е повод за притеснение, но по-големите оттоци са признак за задържане на вода в тялото ви. Приемът на диуретици ще намали подуването на краката.

По време на бременността хормона прогестерон забавя храносмилателния ви тракт, което води до появата на запек. Запекът е състояние, което може да се управлява с пиенето на много вода, правенето на упражнения и консумирането на храни с високо съдържание на влакна.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *