Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо се подуват краката по време на бременност

Факторите, които допринасят за подуването на краката по време на бременност са различни. На първо място може да кажем, че това се случва, тъй като тялото ви задържа повече вода по време на бременността ви. Също така нарастващата матка оказва натиск върху вените, което затруднява връщането на кръвта към сърцето. Това на свой ред може да доведе до подуване на краката, глезените и стъпалата. Хормоналните промени, които настъпват по време на бременността също може да бъдат причина за подуването на краката. Проблемът с подуването на краката по време на бременността е често срещан и отшумява след раждането.

За да избегнете появата на този проблем може да спазвате следните препоръки:

  • Избягвайте да стоите прави дълго време на едно място без да се движите и когато седите не кръстосвайте краката си. Добре ще е и когато си легнете да вдигнете краката си по-нависоко.
  • Опитайте се да спите на обърнати на лявата страна.
  • Носете памучни чорапи, така по-малко ще се запаряват краката ви, а това може да ви помогне да избегнете подуването им.
  • Пиите много течности. Лекарите препоръчват да се пият по около 3 литра течности по време на бременност.
  • Правете много физически упражнения по време на бременността си. Правете разходки всеки ден, карайте стационарно колело или плувайте в басейн.
  • Може да си правите редовно масажи на краката това намалява риска от появата на оттоци по време на бременност.

Тежкото или внезапно подуване на краката може да е признак на сериозно заболяване наречено прееклампсия. Други признаци и симптоми на прееклампсията включват тежко главоболие, замъглено зрение и бързо наддаване на теглото. Ако се появи отток само в единия крак и ако е придружен с болка това може да означава, че имате кръвен съсирек или друго сериозно заболяване. И в двата случая е важно да се посъветвате с лекар за да ви бъде назначено нужното лечение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Защо се подуват краката по време на бременност

  1. Pingback: Подуването на краката е често срещан проблем при бременните жени | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *