Как се лекува подагрен артрит?

Уважаеми приятели, моля да ми помогнете. Аз страдам от подагрен артрит. Боли ме като ходя, мехлемите и кремовете не ми помагат, а от лекарствата ме боли стомахът. Може ли да ме посъветвате нещо за моята болест? Казват, че истински ефективна е само операцията, но аз имам проблеми със сърцето и ми е противопоказано да се оперирам.

Тихомир Иванов – Стара Загора

Действително, при подагрен артрит за намаляване на болката се предписват нестероидни противовъзпалителни пре­парати. Назначават се мехлеми и гелове за външно ползване. Понеже болестта е сериозна, ще обърнем внимание например на това, от какво възниква болката. Тя се появява заради отлагане на Соли на пикоч­ната киселина в околоставната торбичка, както и в ставните хрущяли – в случай, че болестта е в напреднал стадий. Следова­телно Първото, но което следва да обърнете Внимание, е храненето. Непременно се откаже­те от продуктите, богати на пурини – точно тези коварни пурини се превръщат в организма соли на пикочната киселина. Към тези продукти спадат месото и полуфабрикатите от него – кренвирши, колбаси и прочее; консервите; месните, рибените и гъбените бульони; всички бобови продукти – леща, фасул, грах, бакла; спана­кът; киселецът; смокините; какаото; шоколадът; силният чай и кафето. Ограничете и мазнините, особено кравето масло.

ВНИМАНИЕ!

Следва да имате предвид и това, че за обостряне на подаграта допринася и употребата на алкохол, особено сухи вина, както и аспирин и диуретичните лекарствени средства. Пийте повече течности, за да се активизира работата на бъбреците и те да могат по-активно да отделят тази вредна пикочна киселина от организма. Пак със съща­та цел е нужно да приемате хидрокарбонатна и сулфатна минерална вода. Но първо я нагрявайте до около 35-40 граду­са. Изпивайте по една чаша 45 минути преди ядене по три пъти на ден – разбира се, ако нямате противопоказания от страна на сърцето или бъбреците. Този вид минерални води помагат за алкализирането и изхвърлянето на излишната пикочна киселина от организма. Посъветвайте се с лекар каква точно марка вода е подходяща за вас.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *