Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се лекува подагрен артрит?

Уважаеми приятели, моля да ми помогнете. Аз страдам от подагрен артрит. Боли ме като ходя, мехлемите и кремовете не ми помагат, а от лекарствата ме боли стомахът. Може ли да ме посъветвате нещо за моята болест? Казват, че истински ефективна е само операцията, но аз имам проблеми със сърцето и ми е противопоказано да се оперирам.

Тихомир Иванов – Стара Загора

Действително, при подагрен артрит за намаляване на болката се предписват нестероидни противовъзпалителни пре­парати. Назначават се мехлеми и гелове за външно ползване. Понеже болестта е сериозна, ще обърнем внимание например на това, от какво възниква болката. Тя се появява заради отлагане на Соли на пикоч­ната киселина в околоставната торбичка, както и в ставните хрущяли – в случай, че болестта е в напреднал стадий. Следова­телно Първото, но което следва да обърнете Внимание, е храненето. Непременно се откаже­те от продуктите, богати на пурини – точно тези коварни пурини се превръщат в организма соли на пикочната киселина. Към тези продукти спадат месото и полуфабрикатите от него – кренвирши, колбаси и прочее; консервите; месните, рибените и гъбените бульони; всички бобови продукти – леща, фасул, грах, бакла; спана­кът; киселецът; смокините; какаото; шоколадът; силният чай и кафето. Ограничете и мазнините, особено кравето масло.

ВНИМАНИЕ!

Следва да имате предвид и това, че за обостряне на подаграта допринася и употребата на алкохол, особено сухи вина, както и аспирин и диуретичните лекарствени средства. Пийте повече течности, за да се активизира работата на бъбреците и те да могат по-активно да отделят тази вредна пикочна киселина от организма. Пак със съща­та цел е нужно да приемате хидрокарбонатна и сулфатна минерална вода. Но първо я нагрявайте до около 35-40 граду­са. Изпивайте по една чаша 45 минути преди ядене по три пъти на ден – разбира се, ако нямате противопоказания от страна на сърцето или бъбреците. Този вид минерални води помагат за алкализирането и изхвърлянето на излишната пикочна киселина от организма. Посъветвайте се с лекар каква точно марка вода е подходяща за вас.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *