Как да спрем образуването на кръвни съсиреци?

Знаете ли какви са основните фактори, причиняващи съсирване на кръвта?

Ще ви запознаем с няколко полезни рецепти, които гарантирано ще ви предпазят от образуването на кръвни съсиреци.

Кръвните съсиреци могат да предизвикат инсулт, инфаркт или белодробна емболия. За да не попаднете в рисковата група, е добре да се погрижите за състоянието на кръвта си и да избегнете образуването на кръвни съсиреци.

кръвни съсиреци
Какво трябва да знаем за кръвните съсиреци?

Понякога кръвта в човешкото тяло се съсирва, за да укрепи стените на съда. Лошото е, че в тези случаи по стените им полепват мастни образувания, съсиреци и калциеви соли, особено ако вената е повредена. Всичко това предразполага образуването на тромби.

Неправилният начин на хранене е един от факторите, които утежняват допълнително тази ситуация. С течение на времето образувалите се тромби кондензират и при навлизането им в сърцето може да предизвикат инфаркт. Тромбът може да създаде сериозни проблеми, ако нахлуе в мозъка (инсулт) или пък в белите дробове (белодробна емболия).

Качеството на кръвта е в пряка зависимост от процесите, които протичат в клетките на органите.

Влошаването на качеството на кръвта води до редица сериозни здравословни проблеми. Те засягат основно черния дроб, бъбреците и мозъка.

Ето кои са основните фактори, причиняващи съсирване на кръвта:
– Общо окисляване на тялото;
– Дехидратация;
– Недостиг на витамини и минерали;
– Последствия от облъчване;
– Недостатъчен прием на сол;
– Прием на мръсна, деструктурирана, хлорирана или газирана вода;
– Ензимна недостатъчност.

В следващите редове ще ви разкрием някои продукти, които ще са ви от полза за избягване на риска от съсирване на кръвта. Ето кои са те:

Вода

Дехидратацията е една от основните причини, които водят до този проблем. За да го избегнете, е много важно да приемате достатъчно количество вода всеки ден. Специалистите по здравословно хранене неведнъж са алармирали, че минимумът вода, който трябва да изпивате всеки ден, е поне 8 чаши.

Целина

Сокът от целина също може да сведе до минимум риска от образуването на кръвни съсиреци. Достатъчно е да приемате по 100 мл. дневно от него, за да избегнете този проблем. Добре е да включите зеленчука към хранителния си режим. Целината наистина е много полезна и ще ви е от огромна полза за справянето с този проблем.

Източник: zajenata.bg, Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *