Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да спрем образуването на кръвни съсиреци?

Знаете ли какви са основните фактори, причиняващи съсирване на кръвта?

Ще ви запознаем с няколко полезни рецепти, които гарантирано ще ви предпазят от образуването на кръвни съсиреци.

Кръвните съсиреци могат да предизвикат инсулт, инфаркт или белодробна емболия. За да не попаднете в рисковата група, е добре да се погрижите за състоянието на кръвта си и да избегнете образуването на кръвни съсиреци.

кръвни съсиреци
Какво трябва да знаем за кръвните съсиреци?

Понякога кръвта в човешкото тяло се съсирва, за да укрепи стените на съда. Лошото е, че в тези случаи по стените им полепват мастни образувания, съсиреци и калциеви соли, особено ако вената е повредена. Всичко това предразполага образуването на тромби.

Неправилният начин на хранене е един от факторите, които утежняват допълнително тази ситуация. С течение на времето образувалите се тромби кондензират и при навлизането им в сърцето може да предизвикат инфаркт. Тромбът може да създаде сериозни проблеми, ако нахлуе в мозъка (инсулт) или пък в белите дробове (белодробна емболия).

Качеството на кръвта е в пряка зависимост от процесите, които протичат в клетките на органите.

Влошаването на качеството на кръвта води до редица сериозни здравословни проблеми. Те засягат основно черния дроб, бъбреците и мозъка.

Ето кои са основните фактори, причиняващи съсирване на кръвта:
– Общо окисляване на тялото;
– Дехидратация;
– Недостиг на витамини и минерали;
– Последствия от облъчване;
– Недостатъчен прием на сол;
– Прием на мръсна, деструктурирана, хлорирана или газирана вода;
– Ензимна недостатъчност.

В следващите редове ще ви разкрием някои продукти, които ще са ви от полза за избягване на риска от съсирване на кръвта. Ето кои са те:

Вода

Дехидратацията е една от основните причини, които водят до този проблем. За да го избегнете, е много важно да приемате достатъчно количество вода всеки ден. Специалистите по здравословно хранене неведнъж са алармирали, че минимумът вода, който трябва да изпивате всеки ден, е поне 8 чаши.

Целина

Сокът от целина също може да сведе до минимум риска от образуването на кръвни съсиреци. Достатъчно е да приемате по 100 мл. дневно от него, за да избегнете този проблем. Добре е да включите зеленчука към хранителния си режим. Целината наистина е много полезна и ще ви е от огромна полза за справянето с този проблем.

Източник: zajenata.bg, Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *