Има 4 добри причини, за да вдигнете ръце над главата, съветва лечителката Кулагина

Едно просто вдигане на двете ръце, високо над главата, ще донесе неочакван комфорт на нашето тяло. Освен това, има 4 добри причини, поради които трябва да го направим.

ръце
Днес почти всичко е на една ръка разстояние от нас. Съвременният технологичен прогрес е създал удобства, които обаче са ни направили мързеливи. Но, това не означава, че трябва да бъдем немарливи към собственото си здраве. Има начин да си помогнем сами!

Физиотерапевтите силно препоръчват да правим, винаги когато имаме възможност, прости, но полезни упражнения за раздвижване (стречинг) – без значение дали сме на работа или у дома. Едно такова лесно движение е да стоим известно време с вдигнати над главата ръце. Руската лечителка Нина Кулагина* обяснява защо и как вдигнатите нагоре ръце ще ни помогнат да станем по-здрави.

Който иска да бъде здрав, да вдигне ръка!

1. С повдигнати нагоре ръце, стомашно-чревния тракт започва да работи по-добре. Добре е ръцете да се вдигат след като се нахраним. Нина Кулагина го обяснява просто – така храната се „намества“. Освен това,  улеснява се бързото преминаване на храната. Подобрява се перисталтиката и процесите на гниене и ферментация. Забавя се развитието на дисбактериоза.

2. Вдигаме нагоре ръце, за да раздвижим гръбнака. С всяко следващо вдигане на ръцете нагоре, ние ставаме по-гъвкави.

3. С възрастта органите на гръдната и коремната кухини изглежда се преместват от естественото им място. Например, в медицината има термин „легнало сърце„. Това важи и за други органи.

Когато вдигаме ръцете си, ние повдигаме вътрешните органи. Вдигнатите ръце укрепват и коремните мускули.

Още по-добре ще е, ако заедно с ръцете се повдигаме и на пръсти

4. Нина Кулагина подчертава, че е добре да вдигаме ръце над главата не само след храна, но и след като сме пили вода. Това просто действие ще накара изпитата вода да премине бързо през червата и да „измете“ всички шлаки, които са се наслоили към вътрешните им стени.

20-30 минути преди хранене, трябва да се изпият 1-1,5 чаши чиста вода и да се вдигнат ръцете нагоре. Това е особено полезно за тези, които страдат от запек.

Всяко начало е трудно

На хората, които прекарват дълго време в седнало положение, както и на онези които са занемарили физическите упражнения, в началото ще им е трудно да вдигнат ръцете си нагоре. С течение на времето това ще се промени. Не е нужно да сме перфектни. Важното е да бъдем постоянни.

Правилното изпълнение на високо вдигнатите ръце изисква те да бъдат прави, а пръстите на двете ръце да са сключени над главата. Това ще се случи постепенно. От нас се иска да направим така, че да се случва всеки ден, по няколко пъти.

Сега вече знаете защо трябва да вдигате ръце нагоре. Понякога дори няма да е нужно да напускате работното място, за да изпънете ръце над главата. Дайте си време, бъдете постоянни и резултатът няма да закъснее.

Нина Кулагина

*Феноминалната Кулагина е известна руска лечителка от средата на миналия век. Тя „вижда“ болестта с ръцете си, защото владее телекинеза. Нина Кулагина е предизвикала толкова голям интерес сред западните учени , че те игнорират Студената война и отиват в бившия Съветски съюз, за да видят чудесата, които лечителката върши с двете си ръце.

Източник: econet.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Има 4 добри причини, за да вдигнете ръце над главата, съветва лечителката Кулагина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *