Иконата на Свети Мина от Обрадовския манастир край София дава здраве на болните от рак

Чудотворната икона на Свети Мина от Обрадовския манастир край София е помогнала на много болни от рак да намерят своето изцеление, сила за живот или утеха

Свети Мина
Обрадовски манастир „Свети Мина“, София Източник на снимката: zarata.info

Свещениците от храма на Свети Мина пазят историите за хилядите изцелени хора в специални тетрадки. Написаното от болните, намерили лек в Обрадовския манастир, дава надежда на онези, които продължават да посещават това свято място.

Манастирът е съвсем близо до София, само на осен километра от столицата. Освен тетрадките, с написаните от изцелените хора истории, монасите могат да разкажат и за още много други случаи на болни от смъртоносни болести хора. Вярата, че доброто може да се случи и на тях, връща в доскоро празната обител християните, които поради една или друга причина са изгубили своя път.

Трябва да се знае, че мястото, на което се намира манастира днес, преди е представлявало голям църковен комплекс. Повече от 30 са били малките параклиси, пръснати в околността. Те са били разрушени след османските нашествия.

Иконата на Свети Мина не помага само на болните, но и на онези, които са останали сами в живота. Светецът закриля самотните, болните и малките деца. Затова в Обрадовския манастир често може да се видят майки, които са дошли заедно с болните си деца, за да измолят от светеца изцеление и душевен мир.

Не са малко и онези, дошли да се поклонят пред чудната икона в името на семейството. Монасите от Обрадовския манастир споделят, че хората си тръгват от манастира с повече надежда за по-малко разправии и кавги в семейството.

Онези, които искат да измолят от Свети Мина здраве, трябва да знаят, че молитвата към светеца се произнася след поне един ден пост. Препоръката на свещениците е нуждаещите се да не идват само по празници или когато имат нужда. Колкото по-често посещавате този уникален манастир, толкова по-здрави, спокойни и честити ще бъдете!

Източник: pravoslavieto.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *