Китайска система „Върни младостта“ на Бян Чжичжуну ликвидира застоя на енергия

Китайската система „Върни младостта“ за ликвидиране застоя на енергия има даоистки корени и е една от стотиците китайски здравни практики

varni-mladostta

Благодарение Бян Чжичжуну тази практика става популярна в края на 70-те. Именно Бян Чжичжуну дава шанс на тази уникална система от упражнения да обиколи света и да преживее своя ренесанс днес.

Как да възстановим младостта?

1

Комплексът от упражнения, който ние ще наречем „Върни младостта“ се състои от три упражнения, които тонизират не само всички мускулни групи, но също така стимулират и вътрешните органи.

 

За да правите тези упражнения ще са ви необходими не повече от 5 до 15 минути сутрин и вечер.

По време на гимнастиката и докато извършвате всяко едно упражнения не забравяйте да дишате бавно и спокойно.

 

Упражнение Първо

3

 

Изправете се, краката са разтворени на ширината на раменете. Отпуснете ръцете свободно покрай тялото. Гледайте напред, отпуснете мускулите на тялото и не се разсейвайте с тревожни мисли.

Направете няколко бавни дълбоки вдишвания през носа. След това вдишайте бавно и в същото време бавно се повдигайте на пръсти.

Когато издишате сгънете краката и стегнете корема. Упражнението се извършва 8 пъти. Бавно и спокойно. Важното е да дишате нормално и ритмично, заедно с движението на тялото. Когато постигнете хармония между движението на тялото и дишането, може да правите упражнението и 16 пъти.

Упражнение Второ

4

Отпуснете се. Успокойте дишането и се подгответе психически да започнете второто упражнение.

Отпуснете мускулите в тялото, изправете се и отпуснете ръцете покрай тялото. Коленете може да се сгънат леко. Разклаща се цялото тяло. Постепенно се увеличава амплитудата на трептенията. Извършва се разклащане в продължение на една минута.

Внимание! Упражнението се извършва правилно само когато има разклащане на цялото тяло: гърдите, мускулите и вътрешните органи.

Упражнение Трето

5

След като сте разклатили тялото, време е да се разкършите. Краката са на ширината на раменете, тялото леко изтеглено напред. Може леко да сгънете коленете. Важното е да се отпуснете и да дишате.

Ръцете са отпуснати. Започвате да въртите първо едното, а след това другото рамо. Въртите бавно, последователно. След това започвате да въртите двете рамена заедно, като пробвате да ги въртите в различни посоки, така, както е показано на скицата. Направете по 16 кръгови движения за всяко рамо и 16 за двете заедно.

След завършване на този комплекс от упражнения ще се подобри функцията на вътрешните органи, ще се увеличи кръвообращението, всички тъкани бързо ще бъдат наситени с кислород.

2

Набор от упражнения „Върни младостта“ премахва болките в гърба и зоната на рамото, добре действа и на менструалните болки и при подуване на корема. В допълнение, тези упражнения увеличават съпротивителните сили на организма, подобряват сексуалната функция и насърчават загуба на тегло.

За екстра ефект правете тези три упражнения всяка сутрин и всяка вечер.

Източник: www.mreadz.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *