Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как някои ежедневни навици са полезни за здравето?

Пиенето на кафе, спортуването, редовното прочистване на организма, грижата за здравето на зъбите и прясното мляко за децата се оказват много важни, ако искате да водите здравословен живот. Вижте защо!

za zdrave-kafetoКафето помага при главоболие

Многобройни медицински проучвания потвърждават ефекта на кафето срещу мигрена и упорито главоболие. Кофеинът повишава активността на мозъчните клетки, което води до свиване на кръвоносните съдове и намаляване на болката.

За предпочитане е дългото кафе, в което има повече кофеин, отколкото в еспресото. Не добавяйте нито захар, нито мляко и по възможност го пийте преди 16 часа.

Спортът повишава плодовитостта

Способността за оплождане зависи от физическата активност на мъжа. При активните мъже и сперматозоидите са по-активни. Изследванията показват, че физическите упражнения поддържат добро ниво на тестостерона, кортизола и на фоликулостимулиращия хормон, които отговарят за качеството и подвижността на сперматозоидите.

dete mliakoДецата, които пият прясно мляко, ще бъдат в добро здраве като възрастни

По чаша прясно мляко на ден в детството намалява с 25 % риска от появата на заболявания на опорно-двигателния апарат в зряла възраст, убедени са експерти от университетското училище по социална и обществена медицина в Бристъл, Великобритания. Те установили също, че редовното консумиране на прясно мляко се отразява благотворно и на сърдечносъдовата система. Учените обясняват този ефект така: ежедневният прием на калций и калий допринася за растежа на здрави тъкани у децата.

Прочистете организма си с джинджифил!

Над 100 хиляди токсини замърсяват непрекъснато околната ни среда и чрез въздуха, храната и вещите, които докосваме, попадат в нашия организъм. Те се отлагат в мозъка, тъканите и органите и предизвикват умора, депресия, алергии, артрит, а и ракови заболявания. Ето как да си помогнете в такава ситуация.

Разрежете парче пресен джинджифил на малки парчета и го варете 20 минути в 1 литър вода. Съхранете получената отвара в термос и я пийте през целия ден. Джинджифилът прочиства тялото от отровите.

Кориандърът стимулира дейността на черния дроб и бъбреците, а чесънът убива микробите.

Витамин D е нужен за здрави зъби

В продължение на 40 години учени от Вашингтонския университет, САЩ, провеждали клинични наблюдения, в които взели участие 3000 души. Учените стигнали до извода, че важна роля за здравината на зъбите играе витамин D. Редовният му прием намалява риска от появата на кариес с 50 %. Причината е в това, че този витамин подпомага минерализацията на зъбите и костите.

 

Кои са билките, които успокояват нервния стомах?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *