Как някои ежедневни навици са полезни за здравето?

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Пиенето на кафе, спортуването, редовното прочистване на организма, грижата за здравето на зъбите и прясното мляко за децата се оказват много важни, ако искате да водите здравословен живот. Вижте защо!

za zdrave-kafetoКафето помага при главоболие

Многобройни медицински проучвания потвърждават ефекта на кафето срещу мигрена и упорито главоболие. Кофеинът повишава активността на мозъчните клетки, което води до свиване на кръвоносните съдове и намаляване на болката.

За предпочитане е дългото кафе, в което има повече кофеин, отколкото в еспресото. Не добавяйте нито захар, нито мляко и по възможност го пийте преди 16 часа.

Спортът повишава плодовитостта

Способността за оплождане зависи от физическата активност на мъжа. При активните мъже и сперматозоидите са по-активни. Изследванията показват, че физическите упражнения поддържат добро ниво на тестостерона, кортизола и на фоликулостимулиращия хормон, които отговарят за качеството и подвижността на сперматозоидите.

dete mliakoДецата, които пият прясно мляко, ще бъдат в добро здраве като възрастни

По чаша прясно мляко на ден в детството намалява с 25 % риска от появата на заболявания на опорно-двигателния апарат в зряла възраст, убедени са експерти от университетското училище по социална и обществена медицина в Бристъл, Великобритания. Те установили също, че редовното консумиране на прясно мляко се отразява благотворно и на сърдечносъдовата система. Учените обясняват този ефект така: ежедневният прием на калций и калий допринася за растежа на здрави тъкани у децата.

Прочистете организма си с джинджифил!

Над 100 хиляди токсини замърсяват непрекъснато околната ни среда и чрез въздуха, храната и вещите, които докосваме, попадат в нашия организъм. Те се отлагат в мозъка, тъканите и органите и предизвикват умора, депресия, алергии, артрит, а и ракови заболявания. Ето как да си помогнете в такава ситуация.

Разрежете парче пресен джинджифил на малки парчета и го варете 20 минути в 1 литър вода. Съхранете получената отвара в термос и я пийте през целия ден. Джинджифилът прочиства тялото от отровите.

Кориандърът стимулира дейността на черния дроб и бъбреците, а чесънът убива микробите.

Витамин D е нужен за здрави зъби

В продължение на 40 години учени от Вашингтонския университет, САЩ, провеждали клинични наблюдения, в които взели участие 3000 души. Учените стигнали до извода, че важна роля за здравината на зъбите играе витамин D. Редовният му прием намалява риска от появата на кариес с 50 %. Причината е в това, че този витамин подпомага минерализацията на зъбите и костите.

 

Кои са билките, които успокояват нервния стомах?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *