Начало / Здравето от А до Я / Болести на опорно двигателната система / Сол и йодна мрежа стопират болките при остеохондроза


Сол и йодна мрежа стопират болките при остеохондроза

Вече всеки втори човек в света страда от болки в гърба и ставите

йод Това вече е обикновено явление и сред младежите. В последните години расте броят на заболяванията на гръбнака и ставите на ръцете, обусловен от продължителното седене пред компютъра. Остеохондрозата все по-често се открива дори при подрастващи…

При остеохондрозни и ставни болки се препоръчва да направите йодна
мрежа. Ако е поразен гръбнакът, намазват се с йод две вертикални линии през вътрешния край на лопатките, още една – покрай целия гръбнак, и две – между двете прокарани. Именно на тези линии се намират биоактивните точки, с помощта на които иглотерапевтите снемат болката.

При болки в ставите, остеохондрозни и радикулитни болки се използва сол: торбичка с обикновена или морска сол, нагрята на тиган, се поставя на болезнения участък до изстиването й.

Болните стави могат да се натриват със сол, разтворена в мед и водка.

При ревматизъм помага и най-обикновен домашен сапун. Разтваря се в 70-процентен спирт и с този разтвор се натриват болните места.

Много добре действат компресите от втасало ръжено тесто. Тестото се завива в марля и се поставя на болезнената
област, предварително разтрита със спирт. Отгоре се слага хартия, след това дебел слой памук и се увива с найлон. Компресът престоява един час. Процедурите се правят през ден, а курсът е 5 -7 процедури.

Болните стави реагират добре и на кашица от настъргана варена ряпа или суров лук. Схемата е: върху кашицата се поставя полиетилен, след това памук, а отгоре – бинт.

Ако страдате от ревматизъм на краката, можете да ушиете торбички от памучна или ленена тъкан с формата на краката ви, да накъсате брезови листа и да ги напълните с тях. Вечер поставяйте краката в торбичките така, че дебелият слой листа равномерно да ги обхване от всички страни. Краката ви силно ще се потят и ако листата се намокрят прекалено, трябва да ги смените. Процедурата продължава не по-малко от два часа (още по-добре е да спите с такива „чорапи”). След няколко сеанса настъпва значително подобрение.

Оценете статията
Оценка от гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

Един коментар

  1. Маргарита Колева

    Изгоря ми кожата на гърба от йодната решетка

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*

Избрано за теб