Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекари: Ходете на йога, ако страдате от артрит

Ако редовно се посещават занимания по йога, болките и неразположението от артрита ще останат в миналото

йога артрит В проучване, проведено от изследователите от Университета „Джон Хопкинс“ и университета „Макгил“, са взели участие 75 души, страдащи от остеоартрит на коляното или ревматоиден артрит. Доброволците са били разделени на две групи. Членовете на първата група в продължение на 8 седмици участвали в занимания по йога два пъти седмично. Те също така практикували йога и у дома. Втората група била контролна, пише Science World Report.

Преди и след периода, в който групата ходела на занимания по йога, било разглеждано физическото и психическото благосъстояние на доброволците. То било оценявано от лекари, които не знаели какво е разделението на доброволците – т.е специалистите не знаели кои от тях са ходели на йога и кои не. След това станало ясно, че при доброволците които правели йога, настроението било подобрено с над 20%, имало повишени нива на енергия и намаляване тежестта на симптомите в сравнение с контролната група, която не ходела на йога. Участниците споделили, че започнали по-лесно да вършат ежедневната работа и освен това болките от артрита утихнали.

Ползите от йогата отдавна са известни на учените. Например, йогата намалява риска от затлъстяване, спомага за уравновесяване на кръвното налягане и холестерола. Отдавна е доказано и положителното влияние на йогата върху сърдечно-съдовата система, което е сравнимо само с ефекта на бързо ходене или бягане. В допълнение, йогата облекчава бременните жени и ги пази от депресия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *