ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Есента лекува: най-добрите рецепти от народната медицина за лечение през този сезон

Възползвайте се от хубавото време и си направете едно освежаващо есенно спа сред природата

есен Процедурите в природния салон са напълно безплатни и имат множество ползи за здравето и доброто самочувствие.

Ако имате възможност да се поразходите извън града и попаднете на окосена ливада, възползвайте се да полежите половин час върху нея и да вдишате мириса на сено. Това ще се превърне в прекрасен и безплатен сеанс по ароматерапия. Веществата, които се отделят от съхнещата трева, изчистват носоглътката и бронхите и подобряват сърдечния ритъм. Неслучайно хората, които на село спят в сламника, се отличават с добро здраве.

Като подишате аромата на сеното, събуйте се и постойте, а след това се разходете по него 15 минути боси. Така общоукрепващата процедура е особено полезна при болни вени, подагра и мазоли. Впрочем, когато времето позволява и сте достатъчно закалени, е добре да се разходите боси и по окапали листа в гората. Тяхната ласка ще снеме натрупалата се през трудовата седмица умора.

От пролетта до първия сняг популярният репей е готов да подобри самочувствието ви, а препарати на неговата основа лекуват такива заболявания като астма, хемороиди, язва. Ако по време на разходката откъснете лист репей и като шапка покриете с него главата си за половин-един час, той ще окаже положително въздействие върху съдовете на главния ви мозък.

Нека не ви смущава сокът, който постепенно ще започне да се отделя от „шапката“ и да капе върху косите ви. Той ги укрепва, придава им мекота и предпазва от оплешивяване.

Прясно откъснатите листа от репей са полезни, когато се поставят на кръста: намаляват възпалителните процеси в бъбреците, изсмукват солта, облекчават болките при остеохондроза и радикулит.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *