ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лекарите са изумени от това натурално лекарство

Три естествени съставки предотвратяват инфаркт и инсулт, намаляват холестерола и укрепват имунната система

kanela med

Според учените, лекарите и други медицински специалисти редовната консумация на мед с канела и джинджифил е мощен природен лек, който може да ви помогне при лечението на много заболявания.

Медът е използван като традиционно средство при различни здравословни състояния вече повече от 4000 години. Египтяните са го прилагали за лечение на рани, гърците вярвали, че той носи по-дълъг живот, а индианците го използвали, за да се поддържа баланса в организма.

По-долу можете да прочетете как да се използва мед, джинджифил и канела за лечение на някои заболявания, включително и хронични заболявания, като артрит.

За намаляване на холестерола

Направете чаша чай от една супена лъжица настърган джинджифил и добавете две супени лъжици мед и три супени лъжици канела в него. Количеството на водата е 400 мл. Пийте този чай редовно, за да намалите нивото на холестерола с 10% в рамките на два часа.

Като средство за сърдечно-съдови заболявания

Вместо да ядете мармалад или конфитюр сутринта, сложете малко мед и канела на филийка хляб. Редовната консумация на тази закуска ще ви помогне да предотвратите риска от сърдечен удар и намаляване на нивата на холестерола в кръвта.

Срещу артрит

Смесете две супени лъжици мед и една супена лъжица канела в чаша вряща вода. Пийте тази отвара вечер, защото тя ще ви помогне при лечение на хроничен артрит. Болезнените места могат да се разтриват със смес от равни количества мед и джинджифил. След като отстраните меда и джинджифила намажете мястото с мазен крем.

Срещу инфекции на жлъчния мехур

Ако имате инфекция на жлъчния мехур, можете да консумирате споменатата по-горе смес срещу артрит, но този път поставете две супени лъжици канела и голяма супена лъжица мед в чаша преварена и топла вода, без да добавяте джинджифил.

Срещу настинки

Ако често страдате от настинки, яжте смес от голяма супена лъжица мед и една четвърт чаена лъжичка канела и половин чаена лъжичка джинджифил. Нека това ви стане навик в сезоните на настинките и грипа. Така ще можете да лекувате хронична кашлица и проблеми със синусите.

За укрепване на имунната система

Консумирането на тези три съставки редовно е силно препоръчително, тъй като те ще ви помогнат да подобрите имунната система и ще предпазват тялото от вируси и бактерии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 5 до “Лекарите са изумени от това натурално лекарство

  1. аз каза:

    и още нещо за чая- не трябва да се пие горещ, а студен или хладък най-много… при това положение може да му се добавя мед спокойно,щом не е над 40 градуса температурата му

  2. аз каза:

    Мед се добавя само в хладка вода, а не в топла или вряла, защото се образуват канцерогенни вещества от високата температура с меда!

    • m.atanasova каза:

      Вие ако знаете само колко канцерогени вещества вдишвате всеки път, когато си поемате дъх, едва ли ще ви пука за онова, което прави топлата вода с меда 🙂
      И все пак, твърдението, че не бива да се слага мед в гореща или вряща вода, е невярно. Разбира се, в интернет пише точно това, но пак там пише и че Елвис е жив, което също не е вярно.
      Горещата вода разрушава ензимите в меда. В известен смисъл така се отмиват част от лечебните му свойства, и толкова.
      Прави се в случаите, в които меда не е активна съставка.

      • аз каза:

        „При нагряване на меда се отделя веществото хидроксиметилфурфурол, което е канцерогенно. Някои учени са категорични, че приемът на по-големи количества на това вещество води до образуването на ракови клетки. За съжаление, доста често медът, предлаган в търговската мрежа у нас, е подложен на нагряване, за да се придаде по-добър търговски вид и да се премахне захаросването.“ -това не съм го измислил аз, а учени в лабораторни условия …

        • илиева каза:

          е точно, ако се захароса медът означава ,че е истински ,защо тогава ще искат търговците да предотвратят това му състояние ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *