Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Специалист: С правилно хранене можете да се излекувате!

Д-р Драганов, вие сте известен с това, че сте привърженик на нетрадиционната медицина, въпреки че имате и хуманитарни специалности. Бихте ли казали защо предпочитате точно тази медицина?

Въпросът за нетрадиционната медицина стои откакто човекът съществува. Винаги във вековете тя е съществувала, за разлика от сегашната, академична или традиционна медицина, както я наричат повечето хора.

Значи нетрадиционната медицина се изразява в холистичен подход към изследването на пациента и в неговото лечение. Т.е. нетрадиционните методи, които са в академичната медицина, тук са застъпени много. И те имат своя ефект и място. Друг е въпросът дали в България наистина са заели мястото си.

Вие лично как се насочихте именно към нетрадиционната медицина?

Човек идва със своята съдба на този свят. Генералните събития в човека са кодирани, не може да избягаш от тях. Аз още от дете имах афинитет към медицината, още от 15-16-годишен.

Д-р Орлин Драганов
Д-р Орлин Драганов

Има ли в рода ви лекари?

Не, нямаме лекари в рода си. Имаме инженери, журналисти и други, но не и медици. Така че всеки си идва със съдбата. Специалността ми е вътрешни болести и нефрология – бъбречни заболявания.

В предварителния ни разговор споменахте, че много от лекарствата, които се продават, са създадени, за да се печелят пари от определени хора…

Вижте, лекарствата в известна степен са необходими, както е при спешната и неотложна медицинска помощ. Няма как да се реагира, без определени групи лекарства. Въпросът е тогава, когато могат, да се предпишат и други средства, които да заместват лекарствата.

Защо например не се плащат от Здравната каса лечения от нетрадиционната медицина? В други държави това нещо го има, а те не са извън ЕС. Така че там, където може да се дава лечение, което не е с лекарства и може да бъде заместена терапията и няма увреди на пациента, аз съм „за“, защото трябва да се държи сметка за бъбреците, за мозъка, за черния дроб, които са основни органи и имат отношение към терапията. В смисъл такъв, че химията преминава през тези органи.

Бихте ли дали пример за ваш пациент, който сте успели да излекувате по нетрадиционен начин?

Например дойде човек, който е с наднормено тегло, с остра хипертония със затлъстяване на черния дроб, с бъбречни проблеми. При него първото, което трябва да се направи, е да се обърне внимание на храната. Храната за мен е номер едно като форма на лечебно средство. И тъй като съм и радиестезист, чрез радиестезичните методи може абсолютно точно да се определи какви храни да консумира даденият човек. Тук отпадат догмите – хранене по кръвни групи, вегетарианство или не вегетарианство…

Колко килограма беше този човек?

Някъде към 110-120 килограма. При такива пациенти е голям проблемът с дисциплината.

Задължителното нещо, от което трябва да се тръгне, това е храната и какво консумира човек, в какво количество в ежедневното, седмичното, месечното меню е месото. Следят се също така кръвните показатели за съответните проблеми.

В личен план да ви попитам как е дъщеря ви Елена, за която знам, че живее в Америка. Не ви ли липсва?

Липсва ми, обаче, когато един родител знае, че детето му е добре, той преживява болката. В крайна сметка, тук в нашата държава, не мога да й осигуря нещо, което да я удовлетвори.

Вие здрав ли се, болежки някакви имате ли?

Аз мисля, че съм като „Мерцедес“ на 400 хиляди километра… Колкото повече го гониш, толкова повече се движи. Шегувам се, разбира се.

Но сериозно, редовно си правя профилактични прегледи, вегетарианец съм, не консумирам месо, само риба. Не пия и не пуша, следя си кръвните параметри като човек на еди-каква си възраст…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *