Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тези храни задължително трябва да ядете! Вижте защо!

Пълнозърнест ориз – улеснява храносмилането

Четири пъти по-богат на фибри, отколкото белия ориз, пълнозърнестият е чудесно оръжие срещу запека, тъй като подпомага контракциите на дебелото черво и така ускорява храносмилателния процес. Яжте го всеки ден, за предпочитане на обяд, за да се възползвате от засищащия му ефект и да избегнете така пригладняването в края на следобеда, което често ни подтиква да ядем вредни храни.

hrani za zdrave
Здравословни храни

Сардини – защитават ставите

Ставите ви страдат? Яжте мазни риби! Сардините, както и други риби като сьомга, скумрия, херинга, аншоа, са богати на Омега 3. Благодарение на това те намаляват риска от възпаления при артритна криза, като благоприятстват по-добрата подвижност на ставите. Избягвайте обаче пушените риби, за да ограничите приема на сол.

Моркови – предпазват очите

Морковите са чудесен източник на каротеноиди, хранителни вещества, популярни с това, че предпазват очите ни от остаряване, намаляват риска от катаракта и спират развитието на макулна дегенерация, свързана с напредването на възрастта. За да помогнете на организма си по-добре да усвои техните липоразтворими пигменти, консумирайте морковите с източник на мазнина: растително олио, сирене или орехи, лешници. Най-добре е да ги сварявате на пара или да ги готвите, защото това ще улесни усвояването им.

Червени боровинки – оръжие срещу цистита

Твърде популярни в Северна Америка, тези малки плодчета с горчиво-кисел вкус са най-добрият природен лек срещу уринарни инфекции. Те помагат да се неутрализира бактерията, виновна за цистита, и намаляват до 30% риска от рецидив.

hrani-bulgarianyogurtКисело мляко – укрепва костите

Едно натурално кисело мляко ни доставя 20% от дневните ни нужди от калций. Освен това то е богато на витамини и улеснява храносмилането. Киселото мляко е най-добрият съюзник на жените, за да избегнат костните проблеми след менопаузата. Нутриционистите съветват да изяждаме поне по едно на ден, но след петдесетгодишна възраст е добре да консумираме по две-три на ден. И не се лишавайте от прозрачната течност, която се събира на повърхността на млякото. Специалистите по хранене я наричат лактосерум. Тя е много богата на протеини и предпазва хората след 60-те от прогресивната загуба на мускулна маса.

Това са най-полезните билкови растения за готвене!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *