ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хроничният бронхит е по-смъртоносен от инфаркта

Хроничният бронхит е един от основните компоненти на ХОББ

хроничен бронхит Хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ) е сериозно заболяване с висока, дори много висока смъртност. От нея страдат най-вече пушачите. ХОББ взима най-много жертви в световен мащаб, дори повече от смъртността, която причиняват болестите на сърцето.

Лечението на хроничния бронхит е сложно и зависи от стадия на заболяването и от наличието на други здравословни проблеми

Начинът на живот се променя – например отказът от тютюнопушене и избягването на пасивното пушене или на замърсен въздух са от изключително значение.

Контролираното физическо натоварване, извършвано редовно, също е важно.
Има многобройни растителни или билкови лекарства, които може да бъдат използвани за лечението на бронхит. Примери от областта на ароматерапията са: бензое (Styrax benzoin); камфор; евкалипт; лавандула; бор; сандалово дърво и мащерка. Всяко едно или комбинация от тези масла може да се добави към вряща вода и да се вдишва като топла пара (инхалация). Освен това болният може да вдишва аромата дълбоко през носа от напоена с няколко капки от тях кърпичка.

Смес от етеричните масла на градински карамфил (Eugenia aromaticum), канела, маточина и лавандула се смята за особено ефикасна под формата на парна инхалация.

Фитотерапевтите препоръчват чай, сироп или тинктура от някоя от следните билки:
• лопен (овча опашка)
• подбел
• анасоново семе
• исоп
• бял оман
• чесън

Акупунктурата може да спомогне за предотвратяването на пристъпи на хроничен бронхит и за преодоляване на настинки, предизвикващи остри пристъпи.
За по-леките случаи на остър бронхит са достъпни и много ефикасни свободно продаваните хомео-патични лекарства, препарати от традиционната китайска медицина и аюрведически средства. Специалистите в тези области са много полезни и не е зле човек да се консултира с тях при лечение на по-сериозни или хронични заболявания.

Хидротерапията и масажът с вендузи също се препоръчват за отделяне на слузта, подобряване на дишането и повишаване на имунната реакция към болестта.

Може да се пие лимонов сок, изстискан в чаша вода, за да се прочисти слузта. Лютивите и пикантни храни също спомагат за прочистването на дихателните пътища. Такива са чесънът, лукът, лютите чушки и репичките – всички те трябва да се консумират изобилно (ако се понасят добре).

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *