Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Знаете ли какви са невероятните лечебни свойства на бамята и как да се възползвате от тях?

Бамята е растение, което се отглежда в умерените и субтропични региони на целия свят

 

бамя Основно се използва за храна, като се добавя към други зеленчукови ястия, приготвя се с месо или се сервира самостоятелно с лимонов сок.

Освен хранителна и вкусна, бамята е и много полезна и за здравето.

Бамята има антидиабетични свойства, които се дължат на съдържанието на фибри. Те стабилизират нивото на захарта и скоростта, с която захарите се абсорбират от червата.

Освен това, бамята е с ниско съдържание на калории и е богата на витамини A, тиамин, витамин B6, витамин C, фолиева киселина, рибофлавин, калций, цинк и диетични фибри. Поради това тя се препоръчва за честа консумация от бременните жени. Бамята е била и любима храна на Клеопатра.

Какви ползи за здравето има още бамята?

Бамята сваля нивата на лошия холестерол и помага на черния дроб да се освободи от вредните токсини. Препоръчва се при запек, защото смазва дебелото черво. Също така, слузта, която има бамята, прави по-лесен пътя за отпадъците, като така им помага да напуснат тялото и спомага за една по-качествена детоксикация на тялото. Бамята е чудесно лекарство, тъй като може да се намери почти на всеки пазар, да се приготви лесно и да се комбинира с различни меса и зеленчуци.

Този влакнест зеленчук е отличен за захранване на добрите бактерии (пробиотиците). Това допринася за здравето на стомашно-чревния тракт.

Използва се за лечение на онези, които имат чувство на слабост, изтощени са и страдат от депресия. Тези проблеми могат да бъдат решени, ако в продължение на поне три пъти в седмицата включвате бамя в менюто си, под формата на различни гарнитури.

Бамята неутрализира киселините, които са силно алкални и осигурява временно защитно покритие за храносмилателния тракт. Ето защо тя се използва за лечение на язви. Същата тази слуз помага и на ставите да са по-смазани и подвижни.

Бамята помага при възпаление на белите дробове, болки в гърлото и синдром на раздразнените черва.

Експериментално е била използвана и като заместител на кръвна плазма.

И не на последно място – бамята предпазва от появата на пъпки и поддържа гладка и красива кожа. Може би сега вече е ясно защо Клеопатра толкова много е обичала да хапва бамя.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *