ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Причината за депресията често е много проста

Причината за депресията често е много проста: сами унищожаваме собствения си живот и полагаме много усилия да сме нещастни

живот смисъл

Ние не се замисляме дали изборите, които правим, са правилни – просто избираме! Често живеем по една известна на всички схема: след училище отиваме в университет, малко след като сме завършили встъпваме в брак, после се раждат децата, търсим подходяща работа, работим, прибираме се у дома, пак, работим, и продължаваме в този ритъм поне 20-30 години.

За да не страдате от последиците на безразсъдното поведение, и за да не потъвате в плаващите пясъци на рутината, трябва да избегнете някои грешки. Тук са 5 от най-важните. Винаги и преди всичко мислете за онова, което е най-добро за вас.

1. Неправилни хора

Изборът на неподходящ човек, с който да споделите живота си, може да го съсипе. И мъжете, и жените /най-вече!/ в страха си да не останат сами, се стремят да ускорят отношенията си. Опознайте човека, когото обичате и си дайте сметка дали искате да прекарате следващия половин век от живота си точно с него. Любовта трябва да допринесе за подобряването на двамата партньори. Научете се първо да се чувствате добре със себе си, а след това и вашия човек ще дойде при вас.

2. Бездействие

Уж не сте много доволни от живота си, но поради някаква причина не променяте нищо.Стоически издържате на дискомфорта и постоянно се оплаквате от живота, но опитахте ли се да го промените? А да промените себе си? Чрез насочване на силите  в конструктивна посока, може да направите чудеса. Ако изберете опцията на увисналите рамене и ръце, то вие, чрез вашето бездействие съзнателно унищожавате живота си.

3. Лоша памет

Спомняте си миналото точно, в детайли, и най-вече – всичко лошо, което сте преживели. Обиди, негативни преживявания – всичко това ви тегли надолу. Страх ви е от нова връзка, въз основа на предишни неуспехи, опасявате се, че няма да си намерите нова, по-добра работа – мислите ли, че има смисъл от всички тази напразни притеснения? Кажете сбогом на миналото и продължавайте напред!

4. Сравнение

Докато се сравнявате с другите, вие губите ценно време и ресурси, които могат да ви помогнат да бъдете спокойни, уверени и щастливи. По-добре започнете да се стремите към самостоятелно развитие, учете нови неща, усъвършенствайте себе си. Другите хора нямат нищо общо с вас. Вашата уникалност е по-различна и ценна, от всичко на което някога сте се възхитили. Всеки има свой собствен път – вървете напред, вместо да стоите на едно място и да се чудите дали сте толкова добри и съвършени, колкото е съседката от 5-я етаж, например.

5. Безчувственост

Не се страхувайте да покажете чувствата си. Добри, лоши, положителни, отрицателни – дайте им воля! Не се колебайте споделяте любовта с най-скъпите за вас хора. Може да дойде време, през което да съжалявате, че не сте го направили.

Тези принципи трябва да бъдат научени още от детството. Така щастливите хора ще станат много повече. Не се предавайте и не се отчайвайте – направете живота си такъв, какъвто си го представяте. Вие заслужавате най-доброто, което искате за себе си.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *