Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 природни заместителя на ибупрофена

Преди време публикация в списание „Лансет“ направи някои шокиращи разкрития около популярното лекарство ибупрофен

арника

Ако пациентите пият продължително време ибупрофен или диклофенак, те ще причинят такава вреда на организма, каквато би нанесло опасното лекарство Vioxx.

Vioxx е лекарство, което беше изтеглено от пазара, тъй като съществуваха подозрения, че употребата му предизвиква инфаркт. Трябва да подчертаем, че ако само от време на време се взима ибупрофен или диклофенак риск за здравето не съществува. От време на време означава – не повече от 7 дни в месеца.

Управлението за контрол на храните и лекарствата на САЩ съобщи, че предозирането с ибупрофен причинява при 5-10% от пациентите конвулсии, гърч, бъбречна недостатъчност, а в редки случаи кома и дори смърт.

Това толкова опасно, но в същото време популярно лекарство има с какво да бъде заменено. Тук ви предлагаме 5 здравословни алтернативи на ибупрофена.

Джинджифил

Редовният прием на джинджифил в умерени дози и за предпочитане сутрин може да направи онова, което много хапчета не биха могли. Сравнително клинично изследване потвърждава, че джинджифилът е също толкова ефективен, колкото и ибупрофенът, за облекчаване на симптомите на месечния цикъл при млади жени – болка, подуване на корема, гадене и пр. Той се използва често като локален аналгетик и за лечение на артрит.

Крем от арника

Проучване за действието на крема и ибупрофена при ставни болки показва, че ефектът от крема е същият като при ибупрофена, но с по-малко нежелани ефекти.

Омега-3 мастни киселини

Съдържащите се в мазни риби като скумрия и сьомга омега-3 мастни киселини са мощно средство против възпаление. Проучвания сочат, чете са алтернатива на ибупрофена при дископатии.

Куркума

Тази подправка се използва против възпаления и като болкоуспокояващо. Доза от 400-600 мг се приема по 3 пъти на ден, като се слага малко черен пипер, за да може да се абсорбира по-добре. Единственият недостатък е, че при някои хора може да предизвика стомашно неразположение.

Жълт кантарион

Ефикасността на жълтия кантарион срещу болки не е тествана при хора. При мишки действа по-добре от ибупрофена.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *