Искате да се погрижите за здравето си? Веднага се отървете от тези продукти!

Домовете ни са пълни с неща, които ние дори не използваме

завеса Повечето от тези неща са опасни за човешкото здраве, заради токсичните вещества, които съдържат.

За да ви помогнем да изчистите къщата от вредните продукти и материали, ние сме съставили списък на нещата, които трябва незабавно да изхвърлите далеч от дома си.

Винил

Винилът или PVC е забранен в 14 страни от Европейския съюз. Структурата на този материал е опасна за вашето здраве, заради наличието на фталати и олово. PVC може да се провери за наличие на миризма от тези вещества. Например, току що разпечатаната душ завеса мирише на тях. Ако съдържа много вредни вещества, то винилът или ПВЦ-то ще има още по-неприятна миризма.

Препарати за почистване от всякакво естество

Ние се опитваме да премахнете мръсотията от печката, пода и тоалетната с помощта на почистващи агенти, но не ни интересува особено, че колкото по-агресивни са те за нечистотиите в нашия дом, толкова по-вредни са за нас. Повечето почистващи продукти вредят на кожата и очите, дори и без да усещаме парене.

Консерви от магазина в метална кутия

Спрете да ги купувате! Повечето кутии са произведени от бисфенол-А, който може да доведе до сърдечни заболявания, затлъстяване, депресия и дори рак.

Триклозан

Този антибактериален агент е включен в състава на сапуните, пастите за зъби, дезодоранти и др. От триклозана няма само полза. Изследванията показват, че той е в състояние да увреди имунната система и да доведе до развитие на алергии.

Незалепващи съдове за готвене

Изхвърлете ги веднага от вашата кухня. Веществата, които са част от незалепващите покрития могат да предизвикат безплодие или дори да причинят рак.

Маслени бои

В маслените бои има повече от 300 токсични химикали. Заменете ги с бои на водна основа.

Ако ви е грижа за здравето, отървете се от тези продукти, тъй като тяхното използване може да ви навреди и да е заплаха за живота ви.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *