Начало / Здравето от А до Я / Бели дробове и дихателна система / Не използвайте климатика на колата веднага след стартирането на двигателя! Това може да има трагични последствия за здравето!


Не използвайте климатика на колата веднага след стартирането на двигателя! Това може да има трагични последствия за здравето!

Климатик в колата – знаете ли как влияе на здравето ви?

Често се случва, особено сега, когато температурите са високи, да пуснем климатика в колата още щом сложим стартовия ключ. По този начин не само рискуваме собственото си здраве, но и на здравето на своите близки. Факт е, че оставяйки колата на улицата, ние винаги затваряме прозорците, така че никой да не може да влезе вътре. Но в паркирана на сянка кола, със затворени прозорци в рамките на деня, се натрупва 400-800 мг бензол. Ако автомобилът е паркиран на слънце при температура над 16 градуса, равнището на бензола достига 2 000-4 000 мг, което е 40 пъти повече от допустимото ниво.

климатик

Вреди ли климатикът на здравето?

Седейки в колата, в която са затворени прозорците, хората започват да дишат бензола. Този вреден токсин се отразява зле на бъбреците, костите и черния дроб. Освен това, бензола се елиминира от тялото много бавно и слабо. Затова, преди да включите климатика, отворете прозорците продължение на 2 минути. Така не само ще проветрите, но и ще се отървете от вредните изпарения, които са се натрупали.

Медицинско изследване

Резултатите от проучване показват, че, преди да започне да охлажда, климатика “завърта” целия нагрят въздух, а с него и бензола – токсин, който причинява рак. Ето защо, преди да потеглим, трябва да пуснем двигателя, да оставим вратите отворени, да отворим и прозорците, да затворим вратите, да сложим коланите, да оставим още две или по-добре пет минути така, и едва тогава да затворим прозорците и да пуснем климатика.

Превърнете това във ваш полезен навик – отваряйте прозорците преди да потеглите. Не дишайте умишлено въздуха, наситен с токсини, тъй като последствията от това несъзнателно действие могат да бъдат много трагични!

Оценете статията
Оценка от гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

Един коментар

  1. До автора на статията: хубаво е, че си качвате рейтинга ама като сте ползвали стаитята от руския сайт: http://fithacker.ru/articles/peredayte-etu-informatsiyu-tem-lyudyam-kotoryie-vam-nebezrazlichnyi/, поне да си бяхте и написали причинителя за Бензен- нагрятите пластмаси…
    Тук се е получила кл’карница- бай руснак чел написал, а бг некомпетентен лакничен постер ползва Google транслейтър и спетява факти, водещи до една неидилия- НЕ карайте коли лятото.

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*

Избрано за теб