Начало / Болести и лечение / Ето как маята влияе на организма! Това дори не бихте могли да го предположите!

Ето как маята влияе на организма! Това дори не бихте могли да го предположите!

Маята е един „троянски кон“, който създава много проблеми със здравето

мая
След като влезе в организма, маята може да стане причина невъобразим процес с много вреди за вашето здраве. И тук не става въпрос за естествената мая, от която се получава квас и жива бира. Особено опасна е сухата мая, която се слага в хляба и която много домакини ползват, за да правят сладкиши. В това число влиза също и маята, която се предлага на кубчета. Същите субстрати се използват и за производството на бирата и хляба, които купуваме от магазина. Запомнете: удобно и вкусно съвсем не означава и полезно за здравето.

Гъбичките на дрождите, които навлизат в организма, заедно с вредната купешка храна, унищожават микрофлората в стомаха и червата. Ето защо много хора чувстват тежест в стомаха след като са хапнали дори и две филиики хляб. Дрождите в маята могат да станат причина за сериозни храносмилателни разстройства.

Процесът на ферментация, който се случва в тялото след насищането с маята, има цяла гама от негативни последици. Умора на мозъка и тялото, намаляване на имунитета, нарушения на съня, ниско съпротивление към инфекции – това веднага се забелязва при хора с пристрастяване, свързано с продукти, съдържащи дрожди. Германски учени вярват, че процесът на ферментация може да повлияе на появата и растежа на раковите клетки в човешкото тяло.

Точно това е открил и един германски учен от университета в Кьолн – Херман Волф, който в продължение на 37 месеца е хранил ракова клетка в епруветка с разтвор на дрожди. Туморът нараснал повече от 3 пъти!

Ферментацията на маята всъщност е ужасяващ процес. Ако това се случва в тялото, диафрагмата не изпълнява осцилиращи движения. Получава се и притискане на белите дробове. Всички органите на храносмилането работят зле, поради прекомерното обгазяване, а жлъчния мехур променя формата си.

Ферментацията също е причина и за застой на течности в долните крайници и малкия таз. Това води до разширени вени, тромбоза, венозни язви и по-нататъшно намаляване на имунитета. Учените са склонни да вярват, че прекомерната консумация на храни с мая причинява появата на различни видове тумори и сериозна повреда на целия организъм.

Kакво да направим?

Просто трябва да се ограничи използването на дрожди, и не след дълго вие сами ще се почувствате по-добре! Ферментационните процеси в организма , причинени от маята, не ви правят по-здрави. Затова не яжте хляб, не пийте много бира и забравете за вкусните сладкиши, които продават в магазините. В допълнение, има много рецепти за тесто, в което не се използва мая. Защо не пробвате някоя от тях?

Оценете статията
Оценка 3.1 от 266 гласували
loading...

Избрано за теб


13 коментара

 1. Що за безсмислици пишете?!?Не ви ли мчинава през ума, че дрождите в маята са едздни и същи, независимо дали тя е на кубчета или под друга форма,или е изсушена?!?Експериментът с ракова клетка и чисти, концентрирани здрожди, не означава, че и в организма става същото – условията са съвсем различни.И накрая – ако това е вярно и маята е причина за толкова много болести, няма да има здрав човек по Земята, тъй като милиарди консумирет хляб!!!Щеше да е смешно твърдението ви, ако не е жалко…

 2. Кой позволява на невежи хора да бълват глупост след глупост в мрежата? Защо не използвате времето и енергията си в нещо, с което ще сте наистина полезни на хората?

 3. Абсолютно вярно! Затова само квас!

 4. Няма такъв човек учен с такова име Херман Волф. Най-вероятно е измислен като персонаж, за да подхрани вашата достоверност на статията ви. Най- добре е добре да проверявате фактите с които разполагате, а не да пишете измислици, премислици.

 5. horata ni davat saveti ,a nie si znaem na6ata pesen ,a za6to spored vas komentira6ti e napisano, 4e e vredna maqta? Obosnovete se, de slet kato ste obojateli na maqta

 6. Поредните безумия! Ако имахте малко знание за храносмилателните процеси, нямаше да пишете такива глупости за ферментацията на маята в стомаха
  А да сте се замислили, че хлябът се пече на висока температура във фурната и всички микроорганизми умират?

 7. В бирата няма грам мая, има в съвсем малки количества само в живата / нефилтрирана / бира. А в цялата статия няма грам истина.

 8. Абе хора пишете като сте грамотни.Аз съм инж. по храните.Маята е полезна.Може да се пие един месец по едно зрънце колкото царевица помага за нервите.

 9. Деница Друмева

  Много е вярна тази статия,дъщеря ми е жив пример за това докато разберем,че маята и прави големи проблеми и то храносмилателни минахме през доста перипетии.

 10. Виктория Чобанова

  Това, че някой е написал глупост, е нормално в днешно време. Чудя се на тези, които лековерно приемат това за истина. Те или нямат никакво понятие от биология и микробиология, или са твърди противници на всичко, което им казва някой грамотен, или просто не разбират какво четат. Маята е съпровождала човечеството от милиони години. Дрождите са абсолютно необходими не само за получаване на хляб, но и за ферментацията на бирата, виното, сиренето, кашкавала, туршиите. Без дрожди ще трябва да се лишим от много вкусни храни, с които сме свикнали. Убеждението, че „естественият“ квас е нещо различно от маята, е пълна глупост – когато е нямало достъп до мая, нашите прародители са оставяли част от тестото, за да заквасят следващата доза хляб. В това парче тесто са се пазили дрождите, необходими за хляба, заедно с хранителна среда (брашно), която да ги поддържа живи. В днешно време дрождите са неотменна част от медикаментите за лечение на остри чревни разстройства и скъсяват боледуването 2 пъти, подобряват оздравяването, намаляват склонността към алергии и подобряват имунитета.
  Моля всички лековерни – опитайте се да помислите със собствените си глави и не вярвайте на всичко написано с неизвестна цел от неизвестен автор с неизвестни познания в интернет!

 11. На мода е отричането… кафето е без кофеин, млякото е обезмаслено, хлябът трябва да е с квас / а не мая/, тестените изделия са безглутенови и т.н.
  Истината е, че мощната индустрия „free from“ прави милиарди от нашата некомпетентност…

 12. Ако беше вярно това твърдение, то всички народи, които са се хранели с хляб от векове, отдавна да са изчезнали от таз планета , покосени от рак! Днес щеше да има само китайци и подобните им които ядат ориз !

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*