Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение със сокове – какво може да бъде по-хубаво и по-вкусно?

Много от нас избират само плодовите и ягодоплодните сокове и пренебрегват зеленчуковите. Но те са не по-малко полезни.

sokЛечение със зеленчукови сокове

Тези, които редовно пият сокове, няма проблеми, като чупливи нокти, суха коса или лоша кожа. Лекарите-натуропати смятат, че плодовите и ягодоплодните сокове прочистват тялото, а зеленчуковите го възстановяват. В идеалния случай това трябва да бъдат прясно изцедени сокове и техният период на „живот“ е до 30 минути.

Зеленчуковият сок за лечение се приема най-малко половин час преди хранене или половин до два часа след храна. Основното правило: могат да се разрежда с вода, но не можете да добавяте захар, сол и черен пипер. Пийте суров зеленчуков сок със сламка, за да може бавно да се асимилират хранителните вещества.

При лечението със зеленчуков сок е много важно да следвате дозата за всеки зеленчук. Пресен сок от цвекло започнете да приемате по 1 чаена лъжичка и бавно достигнете 1/3  чаша 3-4 пъти на ден. Сок от зеле: 1 чаша 3-4 пъти дневно 40-50 минути преди хранене. Доматеният сок: половин чаша 3 пъти на ден. Сокове от ряпа, репички, лук, чесън, хрян и други остри зеленчуци да се използват в малки количества – по 1-2 чаени лъжички – като добавка към други сокове.

Полезните свойства на сок от моркови

Сокът от моркови подобрява апетита и храносмилането (полезен за язви), укрепва зъбите, повишава имунитета, благоприятен ефект върху кожата и очите. Но с него не трябва да се прекалява, защото морковите са богати на мастно-разтворимия витамин A, излишъкът от който може да доведе до хипервитаминоза и заболяване на черния дроб.

Използването на сок от цвекло

Сокът от цвекло е не по-малко полезен. Стимулира производството на червени кръвни клетки и увеличава нивото на хемоглобина. И това е чудесно средство за почистване на черния дроб, бъбреците, жлъчния мехур и почти лек за хипертония и атеросклероза. Помага при безсъние. Чистият сок от цвекло може да предизвика гадене и виене на свят, така че най-добре е да се държи малко в хладилника и да се смесва с моркови в съотношение 1:3. 200 мл от тази смес на ден е ключът към благополучието! В същото време при терапия с цвекло сок трябва да се откажете от месо и риба.

Лечение със сок от зеле

Особено полезен е за тези, които искат да отслабнат и да прочистят тялото си. Добър е за тези, които страдат от запек, хроничен гастрит с ниска киселинност, язва на стомаха и дванадесетопръстника, черния дроб и далака. Сокът от зеле се приема затоплен и не се слага сол. Ако нямате сокоизстисквачка, смачкайте десетина зелеви листа, сложете ги в тензух и стискайте, докато пусне сок. Имайте предвид, че зелевият сок води до газове, така че правете това лечение, когато сте си у дома.

Ползите от картофения сок

Помага да се справите с проблемите на храносмилането, очиства организма и е много полезен за нервната система. Тъй като е неприятен за пиене, може  да бъде  смесен с други зеленчукови сокове – краставици, цвекло, моркови или каквото предпочитате.

 

Полезни за организма сокове и как да ги ползвате за лечение

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *