Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

2 рецепти с лавандула за добро настроение и здрав стомах

Лавандулата е много популярно и красиво растение, което често се използва в народната медицина

лавандула От лавандулата се извлича етерично масло, което се използва широко за лечението на различни болести и в парфюмерийната промишленост. Флавоноидите и танините, на които е богата лавандулата, също действат положително върху общото здравословно състояние. А антиоксидантните и противовъзпалителните свойства на билката се съчетават в отличен баланс.

Чай от диворастяща лавандула облекчава симптомите на раздразнителност и тревожност, понижава стреса и подобрява настроението.

Пригответе си напитка от 2 супени лъжици цвят и 1200 мл вряща вода. Запарвайте 5 минути и прецедете. След като чаят леко изстине, добавете 2 с.л. мед и сока от един лимон. Може да го пиете и студен.

Лавандулата се използва за лечение на много заболявания на мозъчните съдове и мозъка. Също така тази уханна билка елиминира усещането за сънливост и помага при главоболие и световъртеж, парализа и гърчове след инсулт. Наред с другите неща, тя насърчава производството на урина, намалява зъбобола и помага за добрата работа на черния дроб. Лавандулата затопля матката на бременните жени, както и стомаха.

За лечение на стомаха, особено за отстраняването на спазъм или дискомфорт, се ползва специален чай, направен от лавандула. За да го приготвите трябва да се добави в една чаша топла вода една чаена лъжичка лавандулови цветя, една чаена лъжичка мента и една чаена лъжичка жълт кантарион. След това се оставя да престои в продължение на пет минути и се минава през цедка или тензух. Пие се по две или три чаши на всеки ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *