Как да си направим кокосова вода за сваляне на кръвното?

Лесно може да си направите кокосова вода, която има много ползи за здравето

кокосова вода Кокосовата вода е чудна напитка за лятото. Може да я използвате както за да разхлаждате тялото, така и за лечение. Тази напитка е много полезна и за някои кожни заболявания. Днес освен с полезните свойства на кокосовата вода, ще ви дадем и рецепта , с която може да сваляте високото кръвно налягане.

Имате нужда от кокос и вода. Също така ще ви трябват нож, ренде и цедка.

Вземете един кокосов орех. Когато го избирате, гледайте да е по тежък. отворете го, изрежете месестата част и я рендосайте. Добавете вода. Пасирайте, ако е необходимо. След това може да прецедите. Добавете към така получената смес още малко вода, така че да е годна за пиене и съхранявайте в хладилник. Може да пиете от нея сутрин и вечер.

Добре е да се знае, че заради високото съдържание на антиоксиданти кокосовата вода предотвратява стареенето не само на кожата, но и на целия организъм. Тя освежава цвета на лицето, прави епидермиса по-мек и еластичен. Учени са доказали, че тази течност успешно се бори със свободните радикали в организма и улеснява извеждането на токсини и шлаки. Напитката влияе добре на храносмилането и чревната флора и избавя от гастрит. При простуда сваля температурата.

Тя пречиства кръвта, намалява лошия холестерол и предотвратява образуването на плаки в артериите. Това е отлична профилактика на инфаркт и алцхаймер. Лекари препоръчват хипертониците редовно да пият от нея, защото сваля кръвното.

Сокът от кокосови орехи нормализира нивата на кръвната захар и на отделяния инсулин, така че той се препоръчва на предразположените към диабет, както и на болните.

Кокосовата вода е течност в младите плодове на палмата. Тя съдържа:
Витамини: С, РР – никотинова киселина, В1 – тиамин, В2 – рибофлавин, ВЗ – ниацин, В5 – пантотенова киселина, В6, В9 – фолиева киселина.

Минерали: калий, натрий, магнезий, калций, фосфор, желязо, цинк, селен, мед, манган.

Аминокиселини: фенилаланин, валин, метионин, лев-цин, треонин, триптофан, лизин, изолевцин.

В 100 г има: белтъчини – 0,72 г, мазнини – 0,2 г, въглехидрати – 2,61 г, ккал – от 17 до 45 според узряването на ореха.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *