ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Препоръчваме ви ефикасна напитка против газове и подуване на корема!

Неприятни, а понякога смущаващи проблеми създават газовете и подуването на корема. Малко газове е нормално всеки да има, но прекалено големите количества могат да бъдат причинени от бактерии, при което дебелото черво частично усвоява храната.

protiv gazoveЗа щастие, много билки и някои храни могат да намалят газовете. Някои храни като обикновеното или къдравото зеле стимулират производството на ензими, които позволяват на тялото да смила храната по-пълно и ефективно. При това положение се развиват по-малко бактерии, които причиняват газове и подуване на корема. Горчивите билки като глухарче и лайка също насърчават здравословното храносмилане, особено когато се комбинира с билки, които намаляват чревните спазми и подуването на корема. Това са почти всички ароматни подправки и кулинарни билки, като джинджифил, анасон, копър, мента, мащерка. Други храни, които помагат срещу тези проблеми, са киселото мляко с живи и активни култури, което е най-добре да си подквасите сами. Прясното мляко трябва да купите от кравеферма. Има много такива хора вече и в София, които продават издоеното от деня мляко. От него става чудесно кисело мляко, полезно за стомаха и целия организъм. Богатият на ензими ананас също помага.

Тук ви предлагаме рецепта за напитка, която съдържа изброените по-горе храни и билкови растения. Тя трябва да се пие веднага след приготвянето, половин час преди хранене. Можете да използвате и спиртен извлек от 8 билки за подпомагане на лечението.

Направете чай от 1 ч.л. сушена лайка и 1 ч.л. сушен корен от глухарче, запарени със 100 мл гореща вода, охладете го и го прецедете.

Сипете охладения чай в блендера и добавете 1 ягода, 1 парченце ананас (около 20 грама), 200 мл. кисело мляко, 1 ч.л. мед или кленов сироп и лед по желание.

Разбъркайте, докато добие гладка консистенция и пийте.

Желаем ви здраве и дълъг живот!

9 предимства на чай от лайка за кожата и тялото

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *