Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Страдате от диабет? Спортувайте семейно!

Ако страдате от диабет, не бива да спирате да спортувате. Но да бъдете единственият член на семейството, който спортува, е като да плувате срещу течението. Но ако превърнете физическите упражнения в семейна ценност, ще има полза за всички. Ако имате деца, не забравяйте, че те се учат от вас. Проучванията сочат, че семейната среда е сред водещите фактори, отговорни за затлъстяване в детска възраст. Ако имате внуци, които ви посещават често, се погрижете да включите и тях в забавлението.

Дайте начало на нова семейна традиция. Всяка сряда се разхождайте след вечеря или карайте велосипеди всяка първа неделя от месеца. Скоро тези занимания ще се превърнат във втора природа за всички – и цялото семейство ще ги очаква с нетърпение.

Не бива да спирате да спортувате заради диабета
Не бива да спирате да спортувате заради диабета

Чорапи против диабетно стъпало – повече ===>ТУК!

Поправете или подменете износените принадлежности за спорт. Нищо не разваля семейното каране на велосипеди така, както спукана гума или паднала верига. Игрите с топка на двора или пред къщата бързо се разпадат, когато топката е спаднала. Кажете си, че ще поддържате оборудването готово за употреба. Така ще имате една пречка по-малко. Правилната експлоатация на екипировката може дори да предотврати инциденти.

Заведете партньора и децата си на уроци по кънки. Вярвате или не, карането на кънки е доста добро аеробно упражнение, както и забавна дейност, в която може да участва цялото семейство, и то през цялата година. Щом се почувствате сигурни на осем колела, излезте за едно кръгче навън – само внимавайте с нанадолнищата!

Отбелязвайте приключенията си. Ето един сигурен начин да привлечете партньора и децата си за каузата на спорта: окачете карта в дома си, която включва всички места, където обикновено почивате. „Колекционирайте“ планини, езера, реки, маршрути и други, като ги прекосявате, катерите или преминавате с лодка по време на семейните ваканции. Отбелязвайте тези „завоевания“ върху картата с помощта на кабарчета. При следващи пътувания членовете на семейството ви ще искат да слязат от автомобила, за да се порадват на природата и да добавят кабарчета на картата вкъщи.

Създайте програма „Осинови улица“. Това означава да привлечете съмишленици, с чиято помощ да започнете дейност по почистване на града. Популяризирайте каузата с рекламни листовки или чрез медиите. Набраните от вас групи ще организират екипи, които почистват боклука по „осиновените улици“, прибират го в чували и го изхвърлят на подходящите за това места. Ако имате нужда от малко почивка по време на почистването, редувайте се в носенето на флага, който предупреждава приближаващите автомобили за хората на платното.

Поощрявайте внуците си да се присъединяват към активни програми. Ако в дома ви има деца или внуците ви са наблизо, помогнете им да развият интерес към спорта или към колективните дейности, които включват физическа дейност. Когато младите около вас са активни, вие неминуемо също ще се раздвижвате повече.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *