Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Така се прави полезен пудинг със спанак и гъби

Освен много полезен, спанакът е и много вкусен и служи за перфектна плънка на рула от солено тесто или от различни видове месо. Ако имате проблеми с анемия или други заболявания на кръвта, непременно яжте повече спанак и зелени листни зеленчуци.

puding spanakПродукти:

1 кг  спанак

20 г кедрови ядки

90 г масло

4-5 листа кориандър

сол на вкус

млян черен пипер на вкус

50 г брашно

2 ч. ч. прясно мляко

200 г печурки

2 с. л. зехтин

1 скилидка чесън

1 стрък магданоз

150 г кашкавал

2 яйца

Инструкции:

Измийте старателно спанака, отцедете го и го задушете само с останалата от миенето вода. Извадете го и го накълцайте на ситно.

Запържете кедровите ядки до златисто с 20 г масло за няколко минути, добавете спанака и нарязания на ситно кориандър, овкусете със сол и пипер и запържете леко.

Пригответе соса бешамел, като разтопите 60 г масло и запържите в него пресятото брашно. След 1 минута разредете с топлото мляко.

Оставете на огъня около 5 минути, докато се сгъсти, като постоянно разбърквате. Овкусете със сол и пипер. Свалете от огъня и добавете спанака.

Почистете гъбите, като ги избършете с навлажнена кухненска хартия. Нарежете ги на кубчета и за 10 минути ги задушете в зехтина заедно с чесъна и наситнения магданоз. Овкусете със сол и пипер, изключете котлона и добавете нарязания на кубчета кашкавал.

Прибавете яйцата към соса бешамел със спанак и с тази смес напълнете до средата 4 форми за печене, намазани с останалото масло. В средата на пудинга направете дупка, напълнете я с гъбите и покрийте с останалата спаначена смес.

Печете пудинга 20 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна, оставете го за момент в нея, извадете от фурната и след това и от формите и поднесете.

 

Това са топ 7 на супер храните с лечебни свойства!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *