Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

НЕОЛЕКСАН / NEOLEXAN

Съдържа 5-хидрокситриптофан.

Предназначение

неолексан
С неолексан се преодолява дефицитът на серотонин

НЕОЛЕКСАН (5-хидрокситриптофан) е производен продукт на аминокиселината триптофан. Тя се набавя в организма чрез храната; производното 5-хидрокситриптофан постъпва в главния мозък и се трансформира в серотонин. Задачата на лекарствения продукт НЕОЛЕКСАН – 5-хидрокситриптофан, е да попълва възможния серотонинов дефицит. Серотониновият дефицит влошава предаването на нервни импулси между мозъчните клетки и е една от причините за депресии и тревожност, безсъние, главоболие и мигрена, затлъстяване, фибромиалгия.

Приемът на НЕОЛЕКСАН се препоръчва при опит за преодоляването на вредни навици от типа на алкохолизъм и тютюнопушене. Отказът в тези случаи води до ниски нива на серотонин, наричан още хормон на щастието, а допълнителният прием на НЕОЛЕКСАН неутрализира недостига и позволява по-успешен самоконтрол.

Как се приема

Дозата и продължителността на прием на НЕОЛЕКСАН трябва да се консултира с лекар. Необходимо е лекарско мнение и при спирането на терапията с този продукт, въпреки че той не причинява привикване при продължителна употреба.

Най-често лечението започва с прием на 3х1 таблетки дневно, като две седмици след началото на терапията може да се направи корекция. При депресия и тревожност често се достига до схемата 3х2 таблетки дневно. НЕОЛЕКСАН не лекува, но съдейства за овладяването на болестната симптоматика и може да бъде част от комплексна терапия.

Препоръчително е при безсъние да се взема по една таблетка 30-40 минути преди лягане. Ако тази доза няма ефект, може да се опита с по-високи, но не повече от 6 таблетки еднократно.

НЕОЛЕКСАН може да се взема за подкрепа при програми за редукция на теглото – приемът е една таблетка 20 минути преди хранене.

Възможни нежелани ефекти

В началната фаза от терапии с НЕОЛЕКСАН е възможно потребителят да има гадене и позиви за повръщане. Тези симптоми са преходни и постепенно с лекарството се свиква. Първи резултати от приема му могат да се очакват около две седмици след началото на лечението.

Кога НЕ БИВА да се приема

НЕОЛЕКСАН не е подходящ при бременност.

Да не се дава на деца под 12-годишна възраст.

Необходима е индивидуална преценка за безопасността на прием при някои рискови групи: пациенти с бъбречна или чернодробна недостатъчност, с язва на стомаха или дванадесетопръстника, с нарушено кръвосъсирване, кърмачки и потенциални потребители със синдром на Даун.

Взаимодействие с други медикаменти

Информирайте лекуващия за медикаменти, които сте приемали или трябва да продължите приема им, докато вземате и НЕОЛЕКСАН. При възможните взаимодействия с някои медикаменти се очакват промени на въздействията с тенденция към усилване или отслабване. Такива лекарства са антидепресантите от рода на прозак, трициклични антидепресанти – амитриптилин, медикаменти против СПИН.

Усреднена цена в аптеките – 13 лв за опаковка от 30 таблетки х 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *