ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето как хроничната депресия уврежда мозъка!

Депресията не е състояние, което ще мине само

депресия Не е и болест, която може да излекувате у дома, или само като споделяте с приятелки. Или като не споделяте изобщо. Депресивните състояние изискват сериозно отношение, тъй като хроничната депресия причернява ужасни вреди както на здравето, така и на някои от най-важните човешки органи.

Учени от университета в Сидни са анализирали данните от ядрено-магнитно сканиране на мозъка на 1728 души, страдащи от клинична депресия, и 7199 здрави хора от Европа, САЩ и Австралия, пише The Daily Mail. 65% от всички доброволци с хронична депресия са били участници с голямо депресивно разстройство. Това депресивно разстройство се характеризира с повтарящи се епизоди на депресия.

Изследователите установили, че при участниците, които страдат от хронична депресия, хипокампуса е по-малък, отколкото при здравите хора. Хипоталамусът е отговорен за създаването на нови спомени, складиране и връзка с емоциите. При доброволците само с един епизод на депресия (34% от участниците в изследването) хипокампуса е със същата големина, както при здрави участници. Това означава, че размерът на хипокампуса се понижава при нови епизоди на депресия.

При участниците, които са диагностицирани преди 21-годишна възраст, хипокампуса също е с по-малки размери, отколкото при здравите доброволци. Според учените, при по-младите хора, които са имали проблеми с депресията, има и по-голям риск от повтарящи се епизоди на депресия. Затова специалистите алармират лечението на депресия да не се отлага.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *