Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Киселите краставички снемат нервното напрежение

Според учените редовната и с мярка консумация на туршии е в състояние да се справи със социалната фобия

кисели краставички Голяма част от хората по света не подозират, че имат, а други не искат да си признаят, че страдат от социална фобия. Социалната фобия е силен страх да не бъдем съдени от другите и от това да не изпаднем в положение, което ни смущава. Този страх може да бъде толкова силен, че да пречи да ходим на работа или училище, или да правим други ежедневни неща.

Всеки е чувствал тревожност или неудобство по едно или друго време. Например, среща с нови хора или публична реч може да причини нервност и на най-спокойния човек. Но хората със социална фобия се тревожат за тези и за други неща, в продължение на седмици, преди да се случат.

Хората със социална фобия се страхуват от нормални за другите хора дейности. Например, те може да се страхуват да разговарят с касиера в магазин за хранителни стоки, или могат да се страхуват да ядат и да пият пред други хора, или да използват обществена тоалетна. Лечението на социалната фобия е дълго, макар и не особено трудно или невъзможно, но все пак изисква намесата на специалист.

Има едно нещо, което може да облекчи това напрежение, състояние или иначе казано – социалната фобия.

Експерти от Университета на Мериленд откриха връзка между ферментиралите храни и социалната фобия (наречено още и социално тревожно разстройство). Участниците в ново изследване трябвало редовно да хапват кисели краставички, кисело зеле и кимчи (пикантна корейска закуска). При тези участници нивото на невротизъм било по-ниско, отколкото при онези, които не били включили в менюто си ферментирали храни.

Изследователите казват, че пробиотиците от ферментиралите продукти нормализират чревната микрофлора. Вероятно поради това се намаля и нивото на тревожност, пише Zee News . Така че, както изглежда, чревни бактерии могат да повлияят на състоянието на психичното здраве.

Също така да се победи социалната фобия помага йогата и други релаксиращи упражнения. Според учените от Университета в Куинс, релаксацията фундаментално променя манталитета на хората, страдащи от социално тревожно разстройство. След като са медитирали, околна среда започва да изглежда по-малко заплашителна за тях.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *