Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Главният санитарен инспектор д-р Ангел Кунчев: Електронните цигари са стотици пъти по-безвредни

Борбата с тютюнопушенето у нас е сложна и трудна. Главният санитарен инспектор д-р Ангел Кунчев обяснява, че пушачите е по-добре да използват електронните цигари

Твърде малки деца започват да пушат у нас, за съжаление.  Те следват примера на своите родители или на своите приятели.

С годините,  в организма се натрупват вредни вещества, които са реална предпоставка за развитие на рак на белите дробове, на гърлото, на устата, на стомаха и други увреждания.

Лекарите са наясно, че заклетите пушачи, които в продължение на 20, 30 или 40 години пушат редовно и по много, не могат за няколко дни да се откажат от този свой порочен навик. Защото в един момент пушенето става навик както личната хигиена и храненето.

angel-kunchev
Д-р Ангел Кунчев казва, че електронните цигари са по-безвредни за пушача, но не и за околните

Затова д-р Ангел Кунчев съветва всички пушачи да не купуват обикновени цигари, а да заложат на електронните цигари.  Причината е чисто здравословна.

В електронните цигари не се съдържат вредните и опасни карцерогенни вещества и катрани, каза за bTV.

Въпреки това и електронните цигари не са 100% безвредни, защото отделят вредни вещества във въздуха.

Преди време се заговори, че ЕС възнамерява да забрани употребата на електронни цигари.

Според д-р Ангел Кунчев това няма как да стане на практика, но вероятно ще бъдат предприети други мерки. Електронните цигари ще бъдат класифицирани в групата на медицинските изделия.

Това предполага засилен контрол във връзка с производството и търговията на електронните цигари. В момента и на българския пазар предлагат електронни цигари внос от Китай, Турция и други страни. Продават се и нелегални електронни цигари със съмнителен произход, а те застрашават здравето.

Когато производството на електронни цигари бъде регламентирано от закона, при засилен контрол, потребителите ще бъдат сигурни какво точно купуват и до колко то уврежда тяхното здраве и здравето на околните.

В реда на здравните съвети, за да избегнете онкологичните заболявания и да подсилите имунната си система, използвайте витамин В17 комплекс.

Ако имате проблеми с дихателните пътища, използвайте лула инхалатор, с който ще дишате леко и спокойно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *