Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои са думите, които разрушават здравето и предизвикват болести?

Добре известно е, че емоционалното състояние влияе директно върху физическото здраве

думи
Кои са думите, които разрушават здравето и предизвикват болести?

Често ние сами провокираме появата на различни болестни състояния, като го убиваме бавно, но сигурно със стрес и негативни емоции.

Учените казват, че човешките клетки и тъкани абсорбират всички мисли и думи, но тялото може да чуе и да разбере абсолютно всичко от онова, което ние мислим и казваме.

В будизма придават значение на мислите и контрола на речта. Добрите думи могат да лекуват тялото и душата, и обратно – лошите думи могат да го разрушават бавно, което да доведе до сериозно заболяване. В тази насока дълги години е работил един немски специалист, психотерапевт и основател на позитивната психотерапия Носсрат Пезешкиан.

Той открива, че има думи, които са директно „програмирани“ да носят болести на тялото, и тези разрушителни думи се появяват в речника на всички хора. Неговата теория е подкрепена от поредица от експерименти, които са станали доказателство, че хората използват в ежедневната си реч „разрушителни“ думи, които директно програмират тяхното заболяване. Д-р Пезешкиан определя тези думи с термина „органична реч“, пише Epoch Times.

Органичната реч се състои от думи и фрази, които пряко засягат нашите тела и здравето като цяло. Най-голямата опасност се крие във факта, че ние всички знаем тези думи, и често не само ги чуваме, но и ги казваме, без да предполагаме колко вредни са те за здравето. Според д-р Пезешкиан тези думи са опасни за хора със слаба имунна система.

Кои са тези думи и фрази?

– Търпението ми се изчерпва;
– Спря ми въздуха;
– Главата ме цепи;
– Ще ми се пръсне мозъка от мислене;
– Щях да кихна;
– Не понасям (нещо или някого);
– Имам нужда от отдушник;
– Уморен до втръсване;
– Не усещам нищо от врата нагоре;
– Скапан съм;
– Нож в сърцето;
– Писнало ми е;
– Като изцеден съм;
– Направо щях да умра;
– Нещо ме гложди

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *