ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се избавите от лошите мисли и да подобрите живота и здравето си?

Вече много хора са се убедили, че мисълта е материална

лоши мисли

Затова, ако постоянно мислим за лоши неща, това се отразява негативно на психиката и здравето ни като цяло. Ето защо си струва да направим усилия, за да си върнем позитивното мислене

Психолозите съветват не просто да блокираме лошите мисли в главата си, а да се опитаме да си изясним причините за появата им. Само така ще можем бързо и сигурно да се избавим от тях.

Например предчувствието за неминуемата раздяла с любимия може да бъде обусловено от предишен болезнен разрив на отношенията, а страхът да не катастрофирате с кола – от преживян пътен инцидент в миналото. Ако откриете истинската причина на негативните мисли, ще направите първата стъпка по пътя към избавянето от тях.

След това е добре да възприемете мисълта, като си представите най-лошото развитие на събитията, което може да настъпи. По този начин вие сякаш преживявате момента, от който толкова много се страхувате, и го блокирате. Това ще ви помогне да прогоните лошите мисли, а след известно време и напълно да ги забравите.

Друг начин за избавяне от лоши мисли е да ги напишете на хартия с всички подробности, прочете няколко пъти и изгорете листа. Така много от написаното ще започне да ви изглежда смешно, особено ако подходите към такова „съчинение“ с чувство за хумор.

Всъщност да превърнете опасенията, страховете и лошите си мисли в шега, е още един отличен начин да се избавите от тях или поне да сведете влиянието им върху живота ви до минимум.

Ако лошите мисли са свързани с някакъв страх, психолозите препоръчват да го „погледнете в очите“, иначе трудно ще се избавите рт него. Например страхът да попаднете в катастрофа с автомобил може да изчезне безследно, след като се научите да карате кола или завършите курсове по екстремно шофиране.

Важно е да си намерите някакво занимание, което да ви откъсне от лошите мисли. Резултатът ще настъпи по-скоро, ако то не ви товари, а ви дарява заряд от съвършено нови положителни емоции. И най-добре е, ако излезете от т.нар. зона на комфорта. Ако например сте невероятно срамежлив човек, добре е да се запишете на курсове за театрално майсторство и риторика. Така в мислите и в душата ви ще настъпи истински преврат, което със сигурност ще ви избави от тревогите.

Спортът също помага да се справяме с лошите мисли. Неслучайно го наричат едно от най-добрите средства срещу депресията. По време на интензивните физически натоварвания организмът започва да изработва ендорфини, които предизвикват усещане за еуфория. Ето защо след продължително бягане, плуване или фитнес човек най-често мисли за позитивни неща.

Много важно е също да общувате с позитивно настроени хора, тъй като обикновено сме възприемчиви. Възможно е дори лошите мисли да са се зародили не във вашата глава, а незабелязано да са били „подхвърлени“ от околните. Затова е добре да анализирате кръга си на общуване, като сведете до минимум контактите с черногледи личности.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *