Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как и какво лекуват котките?

Какъв „специалист“ ви е необходим?

Сигурно повечето любители на котки са забелязали, че тези животинки най-често застават в краката ни, на корема или на раменете. След проведени редица експерименти специалистите стигнали до извода, че четириногите лекари се спра¬вят най-добре с лекуването на ставни възпаления и гинекологични заболявания. Но това далеч не са всички болести, за които котките могат да ни помогнат. Различните породи котки имат свои особености и въздействат различно на човешкия организъм. Но все пак може да се разграничи някаква тенденция към „специализиране“ на мустакатите четириноги лекари в решаването на различни проблеми:

kotka2Сибирските, ангорските, персийските и бирманските котки, притежателки на дълга козина, са изключителни психотерапевти и невропатолози – влияят при безсъние, депресия. Персийските действат благоприятно и при болки в ставите.

Сиамските, ориенталските, абисинските, египетските мау – късокосместите и безкосмените котки се справят по-добре от другите с болестите на стомашно-чревния тракт и пикочно-половата система: гастрити, колити, бъбречна и чернодробна недостатъчност, гинекологични проблеми.

Британските, екзотичните късокосмести, бенгалските – тези котки с „плюшена“ козина са чудесни кардиолози.

Лечебното мъркане

Това, че котката е много жизнено животно, е известно на всички. Но че едно от важните неща за това е нейното самолечение с мъркане, е установено наскоро от учените от Института за изследване на фауната в Северна Каролина, САЩ. Мъркането не е само начин на общуване, а своеобразна ултразвукова терапия. То помага на котката да възстановява силите си и действа благоприятно на зарастването на раните. Въздействието на тези звукови колебания (диапазонът им е от 20 до 50 херца) повишава плътността на човешките кости и подпомага срастването на счупванията. Така че любимото мъркащо създание у дома всъщност е средство за профилактика и лечение на остеопорозата.

Взаимна любов

Нека всичко казано дотук не звучи така, сякаш можем да използваме котките като лечебно средство. Те не понасят „потребителско“ отношение към себе си, но са способни на себеотричане за любимия си стопанин. Взаимното доверие и любов са необходимо условие за успеха на котешката терапия.

Прочетете още тук

 

Снежнобяла котка спаси съседката ми от крадци

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *