ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пробиотиците лекуват социофобия – ето как

Храните, приготвени чрез ферментация, каквито са киселите млека, облекчават симптомите на социофобията. Твърдението е на учени от Държавния университет в Мериленд, САЩ.

Храните  с пробиотици спасяват от този страх
Храните с пробиотици спасяват от този страх

Същият извод е валиден и за натуралния шоколад, уточняват от medikforum.ru. Социофобията е ирационален страх от изпълнение на всякакви публични действия или постъпки, които могат да привлекат нечие внимание. Жертвите на социофобията се страхуват да се появяват на публични места, на улицата или в парка, в ресторанти, училища и болници. Подобно психично разстройство причинява редица неудобства на жертвите си.

Американските учени твърдят след изследвания и експерименти, че ферментирали храни от рода на йогурт с пробиотици облекчават симптомите на социофобията. Очевидно добрите бактерии въздействат върху чревната микрофлора по начин, който въздейства върху психиката на човека. В по-стари изследвания върху животни вече е доказано, че пробиотиците повишават стойностите на невротрансмитера GABA. За него се знае, че въздейства върху организма по същия начин както диазепама в човешкия организъм.

Включването на пробиотици в храненето на опитните животни било равносилно на прилагането на пробиотици. По същия начин въвеждането на пробиотици в менюто на доброволци се отразило чрез овладяване на симптомите на депресия и тревожност. За първи път обаче сега става дума за възможното въздействие върху симптомите на социофбията. И изследването от Мериленд доказва, че това наистина е възможно: редовният прием на храни с пробиотици по същество е терапия с ниска степен на риска за овладяване признаците на социофобия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *