Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пробиотици – срещу диабета

Учените откриха ново свойство на пробиотиците: постоянната им употреба под формата на таблетки може да подобри здравето на диабетиците.

proЗасега въздействието е експериментирано върху гризачи, но изследователите са убедени, че това е пътят към пълното излекуване на диабета, описват от medikforum.ru.

Вече са познати лактобактерии, които произвеждат глюканоподобен пептид. Той се отделя в чревния тракт след приема на храна. Именно такъв пробиотик са получавали опитните гризачи, страдащи от диабет. Лечението им при описвания експеримент продължило три месеца и за това време нивата на кръвната захар при гризачите се намалило с 30%.
Подобрението в показателите се обяснява с преобразуването на епителните клетки от горния сегмент на червата в друг тип клетки, които започнали да функционират като компоненти от панкреаса. С две думи – те отделяли инсулин, когато се оказвало необходимо да се балансират стойностите на кръвната захар. По-точно казано, пробиотиците успели да овладеят и осигурят време за преработването на захарите в енергия и не допуснали директното им проникване в кръвта.

Публикация във Financial Express пояснява, че изследователите имат намерение да продължат наблюденията си, като увеличат дозите на пробиотиците. Тяхното очакване е, че по този начин ще бъде възможно диабетът да се излекува напълно.

Пробиотиците са микроорганизми, които съдействат за правилно храносмилане, за предотвратяване на инфекции и възпалителни процеси в стомашно-чревния тракт Най-често това са лакто- и бифидобактерии, но биха могли да са и други микроорганизми, например дрожди. Пробиотиците могат да се приемат под формата на храни, хранителни добавки и лекарства.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *