ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

КАНЕСТЕН / CANESTEN

Съдържа клотримазол – 1%, бензилов алкохол, цетилов палмитат, цетостеарилов алкохол, полисорбат 60, сорбитанов стеарат, октилдодеканол, вода

Предназначение

канестен
Кремът КАНЕСТЕН се полага от един до три пъти дневно

КАНЕСТЕН е противогъбичен препарат за външно приложение. Препоръчва се при гъбични инфекции от различни причинители по кожата, участъци около ноктите, кожни гънки, микози между пръстите на ръцете и краката, гъбични суперинфекции, себореен дерматит с гъбичен произход, при повърхностни кандидози и кандидози в интимните зони при жени и мъже – вулвит и баланит.

Как се приема

Кремът КАНЕСТЕН се полага върху проблемната зона 2-3 пъти на ден с внимателно втриване. Обикновено стълбче от ½ см е достатъчно за площ колкото средно голяма длан. При кандидозен вулвит или кандидозен баланит КАНЕСТЕН може да се прилага 1-3 пъти с внимателно разнасяне в посока от външните полови органи към ануса.

Терапията с този медикамент продължава от една до четири седмици, в зависимост от характера на инфекцията. Продължителността на лечението трябва да бъде определена от лекар и срокът да се спази, независимо от видими подобрения по-рано от очакваното. Ако лечението бъде прекъснато преждевременно са възможни рецидиви.

Специалистите препоръчват прилагане на медикамента 10 до 14 дни след отзвучаването на острата симптоматика. Ако в срок от 4 седмици не настъпят положителни промени, консултацията с лекуващия трябва да определи как да продължи лечението.

Възможни нежелани ефекти

КАНЕСТЕН крем се приема по принцип добре и оплакванията от странични ефекти са сравнително малко. Все пак е възможно в отделни случаи да се проявят реакции на свръхчувствителност, провокирани преди всичко от съставката цетостеарилов алкохол. Ако усещате парене, сърбеж или се наблюдава зачервяване след полагането на крема – спрете лечението с този медикамент и направете консултация с дерматолога си.

Кога НЕ БИВА да се приема

КАНЕСТЕН не бива да се прилага при алергия към някоя от съставките на крема.

Този продукт намалява сигурността на латексовите предпазни средства при секс – кондоми и диафрагми.

КАНЕСТЕН не трябва да навлиза във вагината, ако се налага да бъдат лекувани външни гъбични инфекции в първите месеци на бременността. Медикаментът не се полага върху гърдите, ако лекуваната жена кърми.

Взаимодействие с други медикаменти

КАНЕСТЕН влиза в лекарствени взаимодействия с други медикаменти и намалява ефекта от някои противогъбични продукти, ако се използва заедно с тях – става дума за Amphotericin, Nystatin и Natamycin.

Пациентът е длъжен да информира лекуващия за всеки медикамент, който е приемал или продължава да приема по време на терапията си с КАНЕСТЕН.

Усреднена цена в аптеките – 7.50 лв за разфасовка от 20 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *