ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Google готви уникално приложение за анализ на снимки от категорията „моята закуска“

Търсачката не спира да експериментира в областите на здравеопазването

 

закуска
Google готви уникално приложение за анализ на снимки от категорията „моята закуска“

След като съвсем сериозно се занимава в разработването на нанотехнология за ранно откриване на рака, Google реши да бъде в помощ и на онези, които искат да се хранят здравословно.
Хиляди хора публикуват снимки на храна в социалните мрежи, като например това, което хапват за закуска или за вечеря. И Google е решил да бъде в полезен, пише The Telegraph Специалистите работят върху проекта Im2Calories. Това е програма, която трябва да се занимава с броене на калории храни, като има за база снимков материал.

Според разработчиците, програмата трябва да научи хората как да се хранят правилно. Така се случва, че броенето на калории отнема много време. Трябва да ровим, да търсим, да смятаме, а и за да се изчисли всичко, трябва да се въведат всички компоненти на храната. Влиянието на храната върху килограмите, и най-вече върху здравето, понякога не зависи от общата консумация и от вида на продукта. Този фактор не се взема под внимание от всички. Не всеки чете и етикетите.

Но автоматично откриване на калориите трябва да направи живота по-лесен. Сканирането на снимките ще бъде в стелт режим. Това прави технологията привлекателна и ненатрапчиав. Кога ще е готова програмата? Google разработчиците не дават краен срок, но казват: „Скоро!“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *